Foto: RIA Novosti/Scanpix
Nākamajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonā piedalīsies arī klubs no Vladivostokas, sestdien oficiāli apstiprinājis līgas prezidents Aleksandrs Medvedevs.

Par Vladivostokas komandas pievienošanos KHL klubu saimei bija zināms jau iepriekš, bet nu oficiāli tapis skaidrs, ka nākamajā sezonā KHL būs vismaz 27 komandas.

"Nav nekāda iemesla atteikt Vladivostokas klubam. Pieteikums tika iesniegts, bet mēs uz to atbildējām apstiprinoši," pavēstīja Medvedevs. "Visas nepieciešamās iestrādes ir veiktas, bet tagad līdz čempionāta sākumam jāpagūst viss pabeigt."

Katram KHL klubam pirms gaidāmās sezonas jaunajai Vladivostokas vienībai būs jāatdod pa vienam spēlētājam. Katra komanda varēs aizsargāt 15 savus spēlētājus, bet no visiem pārējiem vienu varēs izvēlēties Vladivostokas klubs.

Līdz jaunās sezonas sākumam lietošanai tiks nodota kluba mājas spēļu arēna.

Jaunā Vladivostokas kluba prezidents ir savulaik izcilais krievu uzbrucējs Aleksandrs Mogiļnijs, kurš neizslēdz iespēju, ka komandu vadīs ārzemju speciālists.

Pašlaik ir izsludināts konkurss par jaunā kluba nosaukumu un logotipu.

Ļoti iespējama nākamajā sezonā ir arī Horvātijas komandas Zagrebas "Medvescak" pievienošanās KHL. Medvedevs atklājis, ka jau ir veikta pirmā komandas sastāva apzināšana, piesaistot tai horvātu izcelsmes amerikāņus un kanādiešus, bet pašai kluba vadībai vairs tikai atlicis sniegt nepieciešamās finansiālās garantijas.

"Ir lielas izredzes, ka nākamajā sezonā KHL redzēsim 28 komandas," zīmīgi piebildis Medvedevs.

Ja KHL nākamajā sezonā būs 28 komandas, vienības tiks sadalītas četrās divīzijās pa septiņiem klubiem katrā. Ja tomēr paliks 27 vienības, tās tiks sadalītas trīs divīzijās pa deviņām katrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!