Foto: AFP/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātam nākamajā sezonā pievienosies Somijas klubs Helsinku "Jokerit", trešdien oficiāli paziņoja somu vienība.

Runas par "Jokerit" spēlēšanu KHL rit kopš vasaras, tomēr trešdien tika oficiāli paziņots par seškārtējo Somijas čempionu spēlēšanu šajā līgā.

"Mēs ļoti lepojamies, ka pārstāvēsim Somiju un somu hokeju ātri augošā pasaules hokeja līgā. Vēlamies cīnīties par uzvaru čempionātā, un esam izvirzījuši visaugstākos mērķus, tāpēc nākamajai sezonai gatavosimies ļoti nopietni," Helsinku kluba mājaslapā citēts komandas prezidents Hari Harmiko.

Iepriekš tika ziņots, ka "Jokerit" klubam spēlēšana KHL izmaksās piecus miljonus eiro (3,5 miljonu latu), jo tieši tik lielu summu Somijas līga zaudēs no sponsoru līgumiem un televīzijas tiešraidēm. Tikmēr kāds somu žurnālists vēstīja, ka pievienošanās KHL "Jokerit" izmaksās pat astoņus miljonus eiro (5,6 miljonus latu).

Atgādinām, ka 2014./15.gada sezonā KHL cer atgriezties arī Toljati "Lada" vienība, bet interesi par spēlēšanu šajā čempionātā izrādījusi arī komanda no Norvēģijas.

Šobrīd KHL spēlē 28 komandas no Krievijas, Latvijas, Kazahstānas, Slovākijas, Čehijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Horvātijas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!