Foto: F64

Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kulda trešdien veica rezultatīvu piespēli, taču tas neglāba viņa pārstāvēto Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Ufas "Salavat Julajev" no zaudējuma papildlaikā.

"Salavat Julajev" savā laukumā ar rezultātu 1:2 (1:1, 0:0, 0:0, 0:1) atzina Maskavas "Spartak" pārspēku.

Pirmie rezultātu atklāja mājinieki, jo mača septītajā minūtē izcēlās soms Tēmu Hartikainens, kuram acīgi piespēlēja aizsargi Antons Babčuks un Kulda. Tomēr "Spartak" pēc neilga laika rezultātu izlīdzināja, bet uzvaras vārtus 23 sekundes pirms papildlaika beigām guva Derons Kvints.

Kulda šajā mačā laukumā pabija 21 minūti un vienu sekundi, kas bija otrs lielākais spēles laiks komandā, veica vienu neprecīzu metienu pa vārtiem un bloķēja vienu pretinieku raidījumu.

Savukārt pie panākuma trešdien tika Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ukrainas vienība Doņeckas "Donbass", kas ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) izbraukumā pārspēja Čeļabinskas "Traktor" komandu, ko pārstāv uzbrucējs Lauris Dārziņš.

Vienīgos vārtus spēlē mača 43.minūtē guva soms Tuomass Kīskinens.

Bārtulis šajā mačā spēlēja 21 minūti un septiņas sekundes, taču ar rezultativitāti neizcēlās, bet Dārziņam šī bija atgriešanās spēle pēc traumas izārstēšanas, kurā viņš laukumā pavadīja 14 minūtes un 49 sekundes, vienu reizi nesekmīgi metot pa pretinieku vārtiem.

Dārziņš kopš traumas gūšanas 26.septembrī bija aizvadījis vien divas spēles oktobra vidū, bet pēc tam izkrita no sastāva. Šosezon kopumā viņš 12 spēlēs guvis trīs vārtus un veicis divas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr zaudējumu piedzīvojusi Mārtiņa Karsuma pārstāvētā divkārtējā Gagarina kausa ieguvēja Maskavas "Dinamo", ko trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš. Krievijas galvaspilsētas klubs izbraukumā ar rezultātu 0:1 (0:0, 0:0, 0:1) piekāpās Novosibirskas "Sibirj" hokejistiem.

Uzvaras vārtus mājiniekiem iemeta Stepans Saņņikovs, gūstot vārtus vien spēles 49.minūtē.

Karsums šajā mačā laukumā pavadīja 11 minūtes un 30 sekundes, divas reizes nesekmīgi metot pa pretinieku vārtiem.

Savukārt pie uzvaras tikusi Latvijas speciālista Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kas viesos pēcspēles metienu sērijā ar 2:1 (0:0, 1:0, 0:1, 0:0, 1:0) pārspēja Habarovskas "Amur" komandu.

Par spīti zaudējumam Maskavas "Dinamo" saglabājusi Rietumu konferences kopvērtējuma otro vietu - 25 spēlēs iekrāti 50 punkti, kas ir par pieciem vairāk nekā trešajā vietā esošajai Rīgas "Dinamo", kas aizvadījusi 23 spēles.

Savukārt "Donbass" ar 24 cīņās iegūtiem 40 punktiem ir ceturtie.

Tikmēr Austrumu konferences kopvērtējumā "Salavat Julajev" ar 24 spēlēs sakrātiem 44 punktiem ir ceturtā, "Torpedo" rēķinā ir 37 punkti 23 spēlēs, kas ļauj ieņemt sesto vietu, bet "Traktor" ar 30 punktiem 23 cīņās ir devītie, četrus punktus atpaliekot no astotās vietas, kas nodrošina dalību izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!