Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pie uzvaras Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā svētdien tika Latvijas hokejistu Jāņa Sprukta un Miķeļa Rēdliha pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv", kas savā laukumā ar 3:1 (0:1, 2:0, 1:0) pārspēja Magņitogorskas "Metallurg" spēlētājus.

Šajā mačā pēc trīs spēļu izlaišanas piedalījās tikai Rēdlihs, jo Sprukts joprojām turpina atkopties no ceļgala savainojuma.

Rēdlihs šo maču aizvadīja "Lokomotiv" otrajā uzbrucēju virknējumā un laukumā pavadīja 12 minūtes un 16 sekundes. Latvietis vienu reizi nesekmīgi meta pa vārtiem, kā arī zaudēja vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās. Tāpat Rēdlihs izpildīja četrus spēka paņēmienus.

Šosezon aizvadītajās 29 spēlēs guvis trīs vārtus un veicis vienu rezultatīvu piespēli.

Tikmēr pie graujošas uzvaras izdevies tikt Mārtiņa Karsuma pārstāvētajai čempionvienībai Maskavas "Dinamo", ko trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš. Maskavieši izbraukumā ar 6:0 (3:0, 1:0, 2:0) pārspēja finansiāli nomocīto Maskavas "Spartak" vienību.

Karsums arī šajā mačā laukumā nedevās savainojuma dēļ, bet visus sešus vārtus pēdējo divu gadu Gagarina kausa ieguvējas labā iemeta seši dažādi hokejisti.

Zaudējumu piedzīvojusi viena no niknākajām Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" konkurentēm Ukrainas vienība Doņeckas "Donbass", ko pārstāv Latvijas izlases aizsargs Oskars Bārtulis.

"Donbass" savā laukumā ar 1:2 (1:1, 0:1, 0:0) piekāpās Kazaņas "Ak Bars" komandai.

Bārtulis šajā cīņā laukumā pavadīja 16 minūtes un 13 sekundes, veicot vienu nesekmīgu metienu pa pretinieku vārtiem.

Neveiksmi nācās ciest arī Latvijas speciālista Pētera Skudras trenētajai Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kas izbraukumā pārliecinoši ar 0:4 (0:1, 0:3, 0:0) kapitulēja vienai no šīs sezonas vājākajām komandām Minskas "Dinamo" no Baltkrievijas.

Divus vārtus uzvarētāju labā guva Aleksandrs Materuhins.

Maskavas "Dinamo" pēc uzvaras nostiprinājušies ne tikai Rietumu konferences, bet arī visas līgas kopvērtējuma vadībā - 85 punkti 39 spēlēs, no konferences tuvākā sekotāja Sanktpēterburgas SKA atraujoties jau par septiņiem punktiem. Savukārt trešajā vietā atrodas "Donbass", kam 71 punkts 41 spēlē, bet ceturtie ar 69 punktiem 38 cīņās ir rīdzinieki.

Tikmēr "Lokomotiv" ar 60 punktiem 38 mačos ieņem astoto vietu.

Savukārt Austrumu konferences kopvērtējumā "Torpedo" ir sestā - 62 punkti 38 spēlēs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!