Foto: DELFI
Latvijas izlases un Rīgas „Dinamo” aizsargs Sandis Ozoliņš intervijā Krievijas medijiem norādījis, ka Latvijas izlase Soču olimpiskajās spēlēs cīnīsies par uzvaru katrā spēlē.

„Uz spēlēm ieradīsies visi labākie pasaules hokejisti, taču mēs katru turnīra spēli centīsimies uzvarēt. Jūs jautājat, kādu vietu mēs sev prognozējam? Atbilde uz šo jautājumu būtu spekulācijas,” aģentūrai "Itar - tass" minējis pieredzējušais aizsargs.

Ozoliņš arī intervijā norādījis, ka Latvijas izlases hokejisti ļoti labi apzinās spēku samēru starp komandām, taču neatkarīgi no tā, katrā spēlē izies uz ledus un cīnīsies par uzvaru.

„Katrā spēlē trenerim būs savs plāns, un hokejisti to izpildīs,” sacījs Ozoliņš.

Ozoliņš arī stāstījis, kāpēc nolēmis atkal spēlēt izlasē. „ Kāds draugs man zvanīja un piedāvāja, vai nevarētu atkal uzspēlēt Latvijas izlases sastāvā Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, lai palīdzētu jaunākajiem hokejistiem. Mana atbilde bija – vai jums atradīsies uz ledus vieta arī 40 gadus vecam hokejistam?”

Ozoliņš no izlases aizgāja 2006.gadā, bet pērn paziņoja par atgriešanos, taču pēc olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra atturējās paust, vai piedalīsies arī Olimpiādē. Tiesa, Latvijas valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans un Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans izteica ticību, ka 41 gadu vecais aizsargs Sočos spēlēs.

Šīs Ozoliņam būs trešās olimpiskās spēles - iepriekš viņš 2002.gadā aizvadīja vienu maču Soltleiksitijā, kā arī piedalījās 2006.gada Turīnas Olimpiādē.

Latvijas izlases sastāvā Ozoliņš kopumā aizvadījis 35 spēles, guvis deviņus vārtus un veicis 26 rezultatīvas piespēles.

Soču olimpiskais hokeja turnīrs ilgs no 12. līdz 23.februārim, un tajā jau ceturto reizi pēc kārtas piedalīsies arī Latvija, aizvadot cīņas vienā grupā ar Šveici, Čehiju un Zviedriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!