Foto: LETA

Izslēgšanas spēlēs ir pavisam cita noskaņa nekā regulārajā čempionātā, un katra spēle atšķiras, tāpēc nekad nevar zināt, kas notiks, sarunā ar portālu "Allhockey.ru" atklāja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" aizsargs Mets Robinsons.

Kā zināms, rīdzinieki pēc gada pārtraukuma jau nodrošinājuši iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā, lai gan līdz regulārā čempionāta beigām atlikušas četras spēles, kas tiks izspēlētas pēc Soču olimpisko spēļu pārtraukuma.

"Nekad nevar zināt, kas notiks izslēgšanas spēlēs. Tā vienmēr ir pavisam citādāka noskaņošanās," sacīja Robinsons. "Katram mačam ar vienu un to pašu pretinieku ir citādāks scenārijs."

Robinsons Rīgas "Dinamo" komandai pievienojās pirms šīs sezonas, pirms tam divus gadus spēlējot Zviedrijas spēcīgākās līgas komandā "Timra".

"KHL čempionātā ir augsts līmenis, un spēlējot šeit vari pacelties kaut kur augstāk. Šī ir otra labākā līga pasaulē. Nevēlos neko sliktu teikt par Zviedrijas čempionātu, bet šos turnīrus ir ļoti grūti salīdzināt," atklāja Robinsons.

Zīmīgi, ka nelielu daļu no 2009./2010.gada sezonas kanādiešu aizsargs aizvadīja Amerikas hokeja līgas (AHL) komandā Binhemtonas "Senators", būdams latvieša Kaspara Daugaviņa komandas biedrs.

Tiesa, Robinsonam pirms pievienošanās Rīgas "Dinamo" sastāvam ar Daugaviņu neizdevās pārmīt ne vārda. "Neesmu ar viņu runājis kopš Ziemeļamerikas laikiem. Tāpēc nezināju, kur es dodos - Rīgas "Dinamo" man bija kas jauns."

Tāpat Robinsons pastāstīja, ka rīdzinieku kapteinis Sandis Ozoliņš ģērbtuvēs nav no klusajiem, taču viņš lielākoties runājot latviski, ko saprot tikai latviešu valodā runājošie spēlētāji. "Taču Ozoliņš ģērbtuvēs izturas ļoti labi - neko nemētā un nelauž."

Šosezon Robinsons KHL čempionātā aizvadījis 50 spēles, kuru laikā guvis deviņus vārtus un veicos 16 rezultatīvas piespēles, tiekot pie pozitīva lietderības koeficienta +19. Viņš ir Rīgas "Dinamo" rezultatīvākais aizsargs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!