Foto: F64

Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" spēlētāji nenokar galvas un tic, ka var sasniegt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izslēgšanas spēles, sarunā ar "Sportbox.ru" uzsvēra rīdzinieku aizsargs Čārlzs Genovejs.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" KHL regulārā čempionāta mačā sestdien izbraukumā ar rezultātu 1:2 pagarinājumā zaudēja Minskas "Dinamo", abām vienībām spēkojoties jau ceturto reizi šosezon. Kamēr Rīgas klubs piedzīvojis savu septīto zaudējumu pēdējās astoņās spēlēs, Minskas kluba pārstāvji svinēja astoto panākumu pēc kārtas.

"Pirmās divas trešdaļas aizvadījām labi, neļāvām pretiniekiem uzbrukt mūsu vārtiem," atklāja Genovejs. "Minskas klubs mūsu vārtsargu sarūgtināja vien trešajā periodā, turklāt mājinieku sniegums krietni uzlabojās. Mūsu komandai bija nepieciešami punkti, tāpēc pēc mača bijām apbēdināti."

"Šosezon savā laukumā spēlējam gana labi, taču izbraukumā neveicas. Nezinu, kādēļ tā. Tomēr neviens nav nolaidis rokas, vēl joprojām ticam, ka varam sasniegt izslēgšanas spēles. Man pašam KHL ir kas jauns - arī tagad vēl mācos un kļūstu labāks. Nevaru teikt, ka esmu apmierināts ar savu spēli," pauda Genovejs.

Kanādietis šosezon pamanījies nopelnīt negatīvu lietderības koeficientu -8, kas ir otrais sliktākais rādītājs komandā.

"Cenšos par to nedomāt, lai gan kā aizsargs saprotu, ka šis rādītājs ir ļoti svarīgs. Tas ir nedaudz nomācoši," uzsvēra Genovejs.

Ar 42 spēlēs izcīnītiem 47 punktiem Rīgas "Dinamo" Rietumu konferences kopvērtējumā atrodas 13.vietā, no labāko astotnieka atpaliekot par desmit punktiem. Par punktu mazāk izcīnījusi pēdējā vietā esošā Horvātijas vienība Zagrebas "Medveščak".

Nākamo maču Latvijas vienība aizvadīs pirmdien, izbraukumā spēkojoties pret Mitišču "Atlant".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!