Foto: AP/Scanpix

Kontinentālajai hokeja līgai (KHL) ar Nacionālo Hokeja līgu (NHL) būs jāapspriež jautājums par krievu aizsarga Vjačeslava Vojnova pievienošanos kādam Krievijas klubam, paziņojis NHL komisāra vietnieks Bils Deilijs.

Kā ziņojām, ģimenes vardarbībā apsūdzētais un cietumsodu izcietušais Losandželosas "Kings" aizsargs Vojnovs šonedēļ labprātīgi atgriezās Krievijā, kas ļauj viņam nākotnē atgreizties ASV.

"Ņemot vērā savstarpējo līgumu ievērošanas memorandu, NHL un KHL būs jāapspriež jautājums par Vojnova iespējamo līguma parakstīšanu ar kādu no Krievijas klubiem," norāda Deilijs. "Vojnova diskvalifikācija [NHL] joprojām ir spēkā. Ja viņš vēlēsies atgriezties NHL, hokejistam būs jāiziet viss ierastais standarta disciplinārais process, lai noteiktu viņa soda nosacījumus, kā arī to, kas Vojnovam jāizdara, lai atkal varētu uzvilkt NHL kluba formas tērpu."

Losandželosas "Kings" savā mājas lapā bija ievietojuši paziņojumu, kurā atzīmēts, ka Vojnovs nekad vairs nepārstāvēs šo komandu un nav nepieciešamības lauzt ar viņu līgumu, kas ir "iesaldēts". Hokejista aģents Aleksandrs Tižnihs aģentūrai "R-Sport" norādījis, ka tas neliegs Vojnovam noslēgt līgumu ar kādu no KHL klubiem.

Krievijā par Vjačeslavu Vojnovu interesi izrāda Maskavas CSKA, Sanktpēterburgas SKA un Čeļabinskas "Traktor", kuriem pieder tiesības uz 25 gadus veco hokejistu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!