Foto: RIA Novosti/Scanpix

Vladivostokas "Admiral" komanda pirmdien piedzīvojusi kārtējo zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā, ar 0:2 (0:0, 0:0, 0:2) savā laukumā piekāpjoties spēcīgajai Maskavas CSKA vienībai.

Latvijas aizsargs un "Admiral" kapteinis Oskars Bārtulis šai mačā uz ledus pavadīja otru visilgāko laiku no mājinieku spēlētājiem - 24 minūtes un 22 sekundes, izcēlās ar četriem metieniem pa vārtiem, taču CSKA vārtsargu Staņislavu Gaļimovu nepārspēja ne Bārtulis, ne kāds cits no "Admiral" spēlētājiem.

Savukārt "Admiral" vārtsargu Ivanu Naļimovu pārspēja Andrejs Svetlakovs, gūstot abus vārtus. Pirmo ripu savos vārtos Naļimovs ielaida tikai trešās trešdaļas vidū.

Sešu uzvaru sērija tikmēr pārtrūkusi latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētajai Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ko trenē Latvijas speciālisti Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns. Šī vienība izbraukumā ar 1:4 (0:1, 0:2, 1:1) piekāpās Novosibirskas "Sibirj".

Daugaviņš šajā mačā laukumā pavadīja 17 minūtes un 48 sekundes, veicot vienu metienu pa pretinieku vārtiem. Latvietis arī zaudēja vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās, kā arī izpildīja vienu spēka paņēmienu.

Citā mačā pie panākuma tikusi Baltkrievijas komanda Minskas "Dinamo", kas pēcspēles metienu sērijā ar 4:3 (0:1, 2:1, 1:1, 0:0, 1:0) pārspēja Novokuzņeckas "Metallurg". Uzvaras "bullīti" šajā mačā realizēja Andrejs Stepanovs.

Zīmīgi, ka pēc uzvaras šajā mačā "Severstaļ" iekrājusi 28 punktus 21 duelī, kas tai dod 13.pozīciju Rietumu konferences kopvērtējumā, jau par četriem punktiem apsteidzot Latvijas vienību Rīgas "Dinamo", kas šobrīd ir pēdējā, 14.vietā. Savukārt no izslēgšanas spēļu zonas rīdzinieki, kas otrdien spēlēs viesos pie līgas līderes Jaroslavļas "Lokomotiv", jau atpaliek par deviņiem punktiem.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ir "Lokomotiv", kas, pateicoties desmit uzvaru sērijai, 23 spēlēs jau iekrājusi 50 punktus. Otrais lielākais punktu skaits konferencē ir CSKA, kas tikusi pie 46 punktiem, kamēr "Torpedo" ar 41 punktu 23 mačos ir piektie.

Tikmēr Austrumu konferencē līdere ar 44 punktiem 23 spēlēs ir "Sibirj", bet "Admiral" ar 32 punktiem 23 mačos atrodas astotajā pozīcijā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!