Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas vienība Rīgas "Dinamo" pirmdien neesot bijusi psiholoģiski gatava spēlei, atzina rīdzinieku vienības uzbrucējs Tims Sestito.

Kā zināms, Rīgas klubs pirmdien pēdējā mačā pirms valstsvienību pārtraukuma viesos ar 0:2 (0:1, 0:1, 0:0) piekāpās Minskas "Dinamo", tādējādi pārtraucot četru uzvarēto spēļu sēriju.

Pirms tam pagājušajā ceturtdienā Rīgas "Dinamo" varonīgi atspēlēja trīs vārtu deficītu un ar 5:4 pagarinājumā uzveica Jekaterinburgas "Avtomobilist", bet sensacionālu sniegumu komanda nodemonstrēja sestdien, kad pirmoreiz KHL vēsturē atspēlēja piecu vārtu deficītu un ar 6:5 pēcspēles metienos pārspēja Somijas komandu Helsinku "Jokerit", kuras sastāvā ir arī Latvijas aizsargs Artūrs Kulda.

"Šodien nebijām psiholoģiski gatavi spēlei. Pēc divām, tik emocionālām, spēlēm, kur izglābāmies no drošiem zaudējumiem, bija grūti savākties uz pēdējo spēli. Šodien nespējām radīt pietiekami daudz bīstamus momentus, lai gūtu vārtus. Neizdarījām pietiekami daudz metienus pa vārtiem. Atsevišķos momentos labi nospēlēja viņu vārtsargs Kevins Lalands," Rīgas vienības mājaslapā citēts Sestito.

Aizvadītajā spēlē rīdzinieki izdarīja tikai 19 metienus pa pretinieku komandas vārtiem, tā arī nepārspējot Minskas vienības vārtsargu Lalandu.

"Mūsu maiņai šodien bija problēmas ar ieiešanu zonā. Kad tajā bijām tikuši, nevedās spēle. Šī nebija mūsu diena. Žēl, ka čempionāta pārtraukumā nedodamies ar uzvaru. Īpaši svarīgi bija izcīnīt punktus pret šo komandu," teica Sestito.

Pēc šī mača sākas nedēļu ilgs nacionālo izlašu pārtraukums, bet pēc tā rīdziniekus gaida vēl četras izbraukuma cīņas un nākamā mājas spēle risināsies vien 24. novembrī.

"Protams, šobrīd komandā ir zaudējuma rūgtums, bet kopumā atmosfēra ir laba. Pēdējās spēles mūs ir ļoti saliedējušas un padarījušas spēcīgāku mūsu komandas garu. Tagad ir pārtraukums. Ievilksim elpu un atsāksim treniņus. Mums ir palicis viens lielais izbraukums. Jāņem punkti katrā spēlē. Janvārī daudz būsim Rīgā. Jāiet tikai laukumā un jādara savs darbs," uzsvēra uzbrucējs.

Ar 34 punktiem 28 spēlēs Rīgas "Dinamo" ieņem priekšpēdējo, 13. vietu Rietumu konferences kopvērtējumā, bet Minskas komandai 38 punkti 27 dueļos un devītā vieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!