Foto: F64

Latviešu aizsargs Artūrs Kulda otrdien palīdzēja Helsinku "Jokerit" komandai no Somijas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē savā laukumā ar 6:5 (1:1, 2:3, 2:1, 1:0) pagarinājumā pārspēt nākamo Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" pretinieci Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Mača laikā "Jokerit" komanda bija nokļuvusi iedzinējos ar 1:3 un 2:4, tomēr atspēlējās un uzvaru 65 sekundes pirms pamatlaika beigām izrāva dānis Filips Larsens.

Uzvarētājiem ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Niko Kapanens, bet aizsargam Larsenam bez vārtu guvuma arī divas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr "Ņeftehimik" komandā divus vārtus guva Andrejs Stass, bet Mihailam Žukovam vieni vārti un divas rezultatīvas piespēles.

Kulda laukumā aizvadīja 20 minūtes un 42 sekundes, kuru laikā izcēlās ar diviem metieniem pa vārtiem, vienu spēka paņēmienu, divām soda minūtēm un pozitīvu lietderības koeficientu +2.

"Ņeftehimik" pagarinājumā zaudēja jau otrajā spēlē pēc kārtas, jo svētdien tā ar 1:2 piekāpās arī līgas čempionei Sanktpēterburgas SKA. Nākamajā spēlē Ņižņekamskas klubs jau ceturtdien viesosies pie Rīgas "Dinamo".

Tikmēr zaudējumu bez joprojām traumu ārstējošā aizsarga Oskara Bārtuļa otrdien piedzīvoja Vladivostokas "Admiral" komanda, kas savā laukumā ar 0:1 (0:0, 0:1, 0:0) piekāpās Omskas "Avangard". Vienīgos vārtus 36.minūtē iemeta čehu aizsargs Mihals Kempnijs.

Kā zināms, "Admiral" kapteinis Bārtulis traumas dēļ nevarēs spēlēt aptuveni līdz nedēļas nogalei, tomēr uzreiz pēc tam sāksies ar valstsvienības spēlēm saistītais pārtraukums.

Panākumu otrdien izcīnīja Austrumu konferences līdere Novosibirskas "Sibirj", kas ar 4:2 (0:0, 2:2, 2:0) savā laukumā apspēlēja Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Kā ziņots, trīs uzvaru sēriju pārtrauca Rīgas "Dinamo" komanda, kas savā laukumā ar 2:3 (0:1, 1:1, 1:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā zaudēja Čeļabinskas "Traktor".

KHL Rietumu konferencē un visā līgā līdere ar 81 punktu 38 mačos ir Maskavas CSKA komanda, bet tai konferencē ar 70 punktiem seko "Jokerit".

Otrais lielākais punktu skaits gan ir Jaroslavļas "Lokomotiv" komandai, kas tikusi pie 77 punktiem, tomēr tā ir aiz "Jokerit" hokejistiem, kuriem otro vietu dod divīzijas līderpozīcija. Vēl ceturtā ar 67 punktiem ir Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienība, ko trenē Pēteris Skudra, bet sestā ar 65 punktiem ir pašlaik savainotā Mārtiņa Karsuma komanda Maskavas "Dinamo", kurā galvenais treneris ir Harijs Vītoliņš.

Savukārt Rīgas "Dinamo" ar 38 spēlēs izcīnītiem 47 punktiem Rietumu konferences kopvērtējumā pakāpusies uz 12.vietu, no izslēgšanas spēļu zonas atpaliekot par deviņiem punktiem.

Austrumu konferencē līdere ar 73 punktiem 39 spēlēs ir "Sibirj", bet no tās par trim punktiem atpaliek "Avangard".

"Admiral" komanda ar 62 punktiem atrodama sestajā pozīcijā, bet Edgara Masaļska pārstāvētā un Arta Ābola trenētā Toljati "Lada" ar 44 punktiem ir priekšpēdējā, 13.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!