Foto: F64

Latvijas hokejista Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru trenē Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, trešdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas otrās kārtas spēlē viesos cieta smagu zaudējumu pret favorīti Maskavas CSKA, kas tādējādi panāca izlīdzinājumu Rietumu konferences pusfināla sērijā.

"Torpedo" pēdējo divu gadu KHL regulārā čempionāta labākajai komandai CSKA kapitulēja ar 1:5 (0:2, 1:2, 0:1), bet sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām rezultāts kļuva neizšķirts 1-1.

Daugaviņš spēlēja 20 minūtes un 24 sekundes, kas bija lielākais laiks zaudētāju rindās. Viņš reizi meta pa vārtiem, izdarīja vienu spēka paņēmienu un uzvarēja piecos no sešiem iemetieniem. Uzbrucējs bija laukumā, kad "Torpedo" guva vienīgos vārtus, taču pie rezultativitātes punktiem viņš netika.

CSKA spēli sāka ļoti apņēmīgi un jau sestajā minūtē Ivans Teļegins skaitliskajā vairākumā atklāja rezultātu, bet pirmā perioda beigās Džefs Plets vēlreiz izmantoja "Torpedo" hokejistu noteikumu pārkāpumu un pārsvaru dubultoja. Pēc pārtraukuma viesi vienus vārtus atguva, kad skaitliskajā vairākumā ar metienu no zilās līnijas precīzs bija aizsargs Staņislavs Jegorševs. Pirms tam Daugaviņš pretinieku zonā uzvarēja svarīgā iemetienā, kas ļāva ripai nonākt pie aizsarga. Taču izredzes atspēlēties viesiem drīz vien zuda, jo "Torpedo" turpināja grēkot ar noraidījumiem, kas ļāva CSKA pēc Igora Ožiganova un Pleta metieniem panākt jau komfortablo 4:1. Vēl vienu ripu laukuma saimnieki iemeta trešā perioda sākumā, beigās svinot drošu uzvaru.

Tāpat kā abu komandu pirmajā cīņā, arī šoreiz laukumā notika asa spēka spēle ar daudziem noteikumu pārkāpumiem, abām komandām kopā nopelnot 104 soda minūtes.

Nākamās divas spēles piektdien un svētdien notiks Ņižņijnovgorodā.

Kā zināms, sērijas pirmajā spēlē pirmdien "Torpedo" sīvā cīņā guva uzvaru ar 2:1, sagādājot pretiniekiem pirmo zaudējumu šīs sezonas izslēgšanas spēlēs.

Daugaviņš šosezon Gagarina kausa izcīņā astoņās spēlēs ir guvis divus vārtus un izdarījis divas rezultatīvas piespēles.

Jau ziņots, ka izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā "Torpedo" Rietumu konferences ceturtdaļfinālā ar 4-2 uzveica Artūra Kuldas pārstāvēto Helsinku "Jokerit", bet CSKA ar 4-0 pārspēja Bratislavas "Slovan" komandu no Slovākijas.

Pērn Gagarina kausa izcīņā Dmitrija Kvartaļnova trenētā Maskavas CSKA komanda aizkļuva līdz Rietumu konferences finālam, savukārt "Torpedo" jau pirmajā kārtā zaudēja nākamajai kausa ieguvējai Sanktpēterburgas SKA. Zīmīgi, ka savulaik Skudra bija Kvartaļnova palīgs Čerepovecas "Severstaļ" un Novosibirskas "Sibirj" komandās.

Tikmēr Rietumu konferences pusfināla otrā pārī Maskavas "Dinamo" komanda, kurai traumas dēļ šosezon vairs nevar palīdzēt Mārtiņš Karsums, savā laukumā ar 4:3 (2:0, 1:3, 0:0, 1:0) pirmajā pagarinājumā uzvarēja SKA, un arī šajā sērijā rezultāts kļuva neizšķirts 1-1.

Pamatlaikā "Dinamo" nespēja nosargāt divu vārtu pārsvaru, bet uzvaru Maskavas vienībai nodrošināja Aleksandra Osipova cīņas 77.minūtē skaitliskajā vairākumā gūtie vārti. Uzvarētājiem vārtus guva arī Maksims Karpovs, Iļja Šipovs un Vladimirs Brjukvins, bet SKA vienībā ar precīziem metieniem izcēlās Ņikita Gusevs, Iļja Kablukovs un Vadims Šipačovs.

Kā zināms, Austrumu konferences pusfinālā pēc pirmajām spēlēm vadībā atrodas Ufas "Salavat Julajev" un Magņitogorskas "Metallurg", kuras uzvarēja attiecīgo Omskas "Avangard" un Novosibirskas "Sibirj" hokejistus.

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" Gagarina kausam nespēja kvalificēties otro gadu pēc kārtas. Tāpat vienība izslēgšanas spēlēs nav iekļuvusi jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!