Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" vārtsargs Jānis Kalniņš bija nocieties pēc spēlēšanas, tāpēc pauda prieku par iespēju otrdien aizvadīt regulārā čempionāta maču pret Novokuzņeckas "Metallurg", sacīja Kalniņš.

Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo" savā laukumā pirmdien ar 5:1 pārspēja Austrumu konferences vājāko komandu Novokuzņeckas "Metallurg", gūstot šīs sezonas pirmo uzvaru pamatlaikā un pārtraucot piecu zaudējumu sēriju, kas ļāvis pamest pēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā.

Rīdzinieku vārtos šajā spēlē debiju piedzīvoja 24 gadus vecais vārtsargs Kalniņš, kurš sezonas pirmos deviņus mačus bija rezervē, noraugoties, kā vārtus sargā čehs Jakubs Sedlāčeks.

"Šajā spēlē abām komandām bija iespējas gūt vārtus. Mēs šos momentus izmantojām vairāk, kas arī ļāva tikt pie trim punktiem," pēc gūtā panākuma pauda Kalniņš. "Šajā līgā visas komandas ir spēcīgas, jo viena otru var uzvarēt. Nevar pateikt, kuras vienības ir vājākas un kuras stiprākas. Klubiem atšķiras tikai budžeti, tas arī viss."

"Pirms spēles nebiju pārāk satraucies. Nav vairs tas vecums, kad pirms mačiem jāuztraucas. Pēc spēlēšanas gan biju nocieties, jo mačos nebiju piedalījies apmēram pusotru mēnesi. Gribēju uzvarēt, tas arī izdevās," uzsvēra Kalniņš.

Latviešu vārtsargs to, ka spēlēs pret Novokuzņeckas "Metallurg", uzzināja svētdienas treniņā, turklāt šajā sezonā Kalniņš esot gatavs izmantot viņam dotās iespējas, lai gan nomināli ir Rīgas komandas otrais vārtsargs.

"Šosezon uz katru spēli esam devušies ar domu uzvarēt. Arī iepriekšējos mačos mums bija cīņasspars un gribasspēks, bet visu laiku kaut kā pietrūka. Cīņā pret Novokuzņeckas "Metallurg" beidzot viss sanāca. Baigi forši. Iepriekšējās spēlēs mums varbūt pietrūka pacietības, tāpēc arī šobrīd esam tur, kur esam. Tas nenozīmē, ka nokaram degunus. Tieši otrādi - metamies cīņā ar vēl lielāku gribasspēku," izteicās Kalniņš.

Kalniņš pirmdienas cīņā atvairīja 28 no 29 pretinieku mestajām ripām un tika atzīts par labāko spēlētāju "Dinamo" rindās.

Rīgas "Dinamo" sezonu sākusi pagalam slikti, jo desmit mačos izcīnītas tikai divas uzvaras, kas komandu ar sešiem punktiem ierindo priekšpēdējā vietā Rietumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!