Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" uzbrucēju Timu Sestito satraumējušais Maskavas apgabala "Vitjazj" aizsargs Jegors Voronkovs par savu darbību sodīts vienīgi naudas sodu.

Sestito savainojumā iedzīvojās piektdien aizvadītajā izbraukuma mačā pret "Vitjazj", kad pretinieku komandas spēlētājs viņu 33.minūtē no muguras iegrūda vārtos un uzbrucējs ar galvu atsitās pret vārtu konstrukciju. Pēcāk amerikānis spēli turpināt nevarēja.

Līgas Disciplinārā komiteja vienīgi pārkvalificējusi Voronkovam piemēroto sodu no uzbrukuma no aizmugures uz uzbrukumu pretiniekam, kuram nav ripas. Viņam atstāts spēkā noraidījums uz 5+20 minūtēm, kā arī piespriests naudas sods, bet neviena spēle aizsargam nebūs jāizlaiž.

Sestito traumas dēļ nevarēs piedalīties Rīgas "Dinamo" komandas otrdien savā laukumā paredzētajā spēlē ar Minskas "Dinamo". Smadzeņu satricinājums hokejistam nav konstatēts, tāpēc viņš ierindā varētu atgriezties novembra otrajā nedēļā, kad būs noslēdzies ar izlašu mačiem saistītais pārtraukums.

Sestito šosezon 24 mačos guvis trīs vārtus un veicis trīs rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnījis negatīvu lietderības koeficientu -4.

Jau iepriekš bija zināms, ka traumas dēļ pret Minskas "Dinamo" nevarēs spēlēt vēl viens uzbrucējs Lauris Dārziņš, kurš jau nespēlēja pret "Vitjaz". Viņš šosezon laukumā devies 22 KHL spēlēs, kurās guvis četrus vārtus un izpildījis piecas rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnījis pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Tikmēr pēc savainojumu izārstēšanas Rīgas "Dinamo" sastāvā atgriezušies vārtsargs Jānis Kalniņš, aizsargs Georgijs Pujacs un krievu uzbrucējs Filips Toluzakovs.

Rīgas "Dinamo" ar 15 punktiem 25 spēlēs ieņem pēdējo vietu visā līgā.

Pēc mača ar Minskas "Dinamo" rīdziniekiem būs nedēļu ilgs pārtraukums. Pēc tam Rīgas "Dinamo" būs vēl četras mājas spēles pēc kārtas, no kurām gan divas risināsies Liepājā, bet nākamais izbraukuma mačs būs vien 17.novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!