Foto: RIA Novosti/Scanpix
Latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums guva vārtus un veica rezultatīvu piespēli, taču viņa pārstāvētā Maskavas "Dinamo" komanda svētdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā aizraujošā cīņā ar 4:5 (2:3, 1:0, 1:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Maskavas CSKA.

Karsums šajā mačā laukumā pavadīja 19 minūtes un 23 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa vārtiem, uzvarēja divos no četriem iemetieniem un pielietoja piecus spēka paņēmienus.

Mačs Maskavas "Dinamo" komandai sākās ļoti neveiksmīgi, jo tā pirmo 12 minūšu laikā nonāca iedzinējos ar 0:3, kad CSKA labā pa vārtiem guva Aleksandrs Popovs, Dmitrijs Kugriševs un Kirils Petrovs.

Tomēr tieši Karsums sāka "Dinamo" atspēlēšanos, jo mača 15.minūtē viņš no vārtu priekšas lielajā vairākumā guva mājinieku pirmos vārtus. Jau pēc minūtes un 15 sekundēm Jegors Dugins arī bija precīzs vairākumā un samazināja rezultātu līdz minimumam.

Izlīdzinājumu Maskavas "Dinamo" panāca 38.minūtē, kad izcēlās Daniils Tarasovs, bet 47.minūtē Andrejs Kutejkins mājiniekus jau izvirzīja vadībā, turklāt šajā vārtu guvumā ar rezultatīvu piespēli piedalījās arī Karsums. CSKA gan nepadevās un mēģināja atspēlēties, un tas izdevās 55.minūtē, kad vairākumu realizēja Igors Ožiganovs.

Pamatlaikā rezultāts vairs nemainījās, turklāt arī pagarinājumā rezultāts vairs nemainījās, lai gan CSKA varēja četras minūtes spēlēt vairākumā. Līdz ar to uzvarētājs bija jānoskaidro pēcspēles metienos, kur uzvaras "bullīti" CSKA komandas labā guva Kugriševs. Tikmēr Karsums pie iespējas izpildīt pēcspēles metienu netika.

Šosezon Karsums 25 mačos guvis piecus vārtus un veicis astoņas rezultatīvas piespēles. Pēdējo piecu maču laikā latvietis izcēlies ar vieniem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr citā svētdienas mačā graujošu uzvaru izcīnījusi Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā līgas līdervienība Sanktpēterburgas SKA, kas viesu laukumā ar 7:1 (3:0, 2:0, 2:1) sagrāva Jaroslavļas "Lokomotiv".

Uzvarētājiem ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Vadims Šipačovs.

SKA komanda pašlaik izcīnījusi jau 14 uzvaras pēc kārtas.

Pārliecinošs panākums arī Maskavas apgabala "Vitjaz" vienībai, kas savu skatītāju priekšā ar 4:0 (1:0, 0:0, 3:0) pieveica Čerepovecas "Severstaļ", kamēr Kazahstānas klubs Astanas "Baris" ar 4:0 (1:0, 2:0, 1:0) uzvarēja Jekaterinburgas "Avtomobilist".

SKA ir visas līgas un Rietumu konferences līdere, jo 30 spēlēs izcīnījusi 76 punktus, bet par desmit punktiem mazāk ir 31 maču aizvadījušajai CSKA, kamēr trešā ar 57 punktiem 29 cīņās ir latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ko vada latviešu speciālisti Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns. Piektā ar 47 punktiem ir Maskavas "Dinamo".

Tikmēr Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ar 24 punktiem 29 mačos ir Rietumu konferences pēdējā vietā, no izslēgšanas turnīra zonas atpaliekot par 21 punktu.

Savukārt Austrumu konferencē līderei Magņitogorskas "Metallurg", kas ir pašreizējā Gagarina kausa ieguvēja, ir 62 punkti 29 mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!