Foto: F64
Latvijas hokejista Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" otrdien Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) pēdējā trešdaļā atspēlēja divu ripu deficītu, bet pēc tam svinēja uzvaru pēcspēles metienos pret Maskavas apgabala "Vitjaz" komandu.

"Dinamo" pretinieku laukumā svinēja panākumu ar 4:3 (1:3, 0:0, 2:0, 0:0, 1:0), tiekot pie trešās uzvaras pēdējās piecās spēlēs.

Maskavas "Dinamo" jau trešās minūtes vidū atklāja rezultātu, kad precīzs bija Aleksandrs Ribakovs, taču vēl līdz pirmajam pārtraukumam "Vitjaz" spēja panākt 3:1, visus vārtus gūstot piecu minūšu laikā. Otro ripu mājinieki guva skaitliskajā vairākumā, kad uz noraidīto soliņa atradās Karsums.

Otrajā trešdaļā vārti netika gūti, bet trešajā "Dinamo" pārņēma iniciatīvu un Andrejs Kuteikins mazākumā, kā arī Iļja Ņikuļins vairākumā atjaunoja līdzsvaru.

Pamatlaikā un pagarinājumā uzvarētājs netika noskaidrots, bet pēcspēles metienos uzvaru "Dinamo" nodrošināja Ribakovs.

Karsums laukumā devās viesu komandas pirmajā uzbrucēju virknējumā, spēlēja 15 minūtes un 59 sekundes, trīs reizes meta pa vārtiem, izdarīja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu un nopelnīja divas soda minūtes par sitienu ar nūju, kā arī uzvarēja vienā no diviem iemetieniem.

Šosezon Karsums, kurš iepriekšējā mačā pret Maskavas CSKA guva vārtus un rezultatīvi piespēlēja, 26 mačos guvis piecus vārtus un veicis astoņas rezultatīvas piespēles. Pēdējo sešu maču laikā latvietis izcēlies ar vieniem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Neveiksmi piedzīvoja Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Helsinku "Jokerit", kas viesos ar 1:2 (0:1, 1:0, 0:1) atzina nākamo Rīgas "Dinamo" pretinieku Bratislavas "Slovan" pārākumu.

"Slovan" uzvaras vārtus guva vien divas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām, kad Artūra Kuldas noraidījumu izmantoja Džonatans Čīču.

Kulda šajā mačā nopelnīja četras soda minūtes. Aizsargs spēlēja 18 minūtes un 47 sekundes, divs reizes meta pa vārtiem un bloķēja vienu metienu.

Šosezon Kulda 24 spēlēs ir atdevis septiņas rezultatīvas piespēles.

"Jokerit" pārtrūka trīs uzvarētu spēļu sērija, bet "Slovan" guva pirmo panākumu pēc diviem zaudējumiem.

Ceturtdien Bratislavā viesosies Rīgas "Dinamo", kas pēdējos trīs mačos ir izcīnījusi uzvaras.

Tikmēr citā spēlē graujošu uzvaru izcīnīja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, kas savā laukumā ar 9:0 (5:0, 2:0, 2:0) pārspēja Astanas "Baris".

SKA izcīnīja jau 15.uzvaru pēc kārtas, bet Kazahstānas klubam pārtrūka piecu uzvaru sērija.

Laukuma saimnieki pirmajā periodā 14 minūšu laikā guva piecus vārtus, bet pēc tam iemeta vēl četras ripas.

Jevgēņijs Dadonovs uzvarētājiem izcēlās ar četriem precīziem metieniem un vienu rezultatīvu piespēli, bet Vadims Šipačovs piecas reizes asistēja partneriem, kamēr Iļja Kovaļčuks guva vārtus un atdeva trīs rezultatīvas piespēles, bet vārtsargs Igors Šestjorkins atvairīja 25 pretinieku metienus.

Pie sausajām uzvarām tika arī Maskavas CSKA un Magņitogorskas "Metallurg". Maskavieši mājās ar 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) uzvarēja Jekaterinburgas "Avtomobilist", pārtraucot divu zaudējumu sēriju, bet Magņitogorskas komanda viesos ar 5:0 (3:0, 0:0, 2:0) uzveica "Soči" komandu.

Gagarina kausa īpašniekiem tās līderis Sergejs Mozjakins guva vienus vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles, palīdzot "Metallurg" izcīnīt septīto uzvaru pēdējos astoņos mačos.

LETA jau ziņoja, ka otrdien Latvijas hokeja izlases aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" savā laukumā ar 3:2 (1:1, 1:0, 0:1, 1:0) pagarinājumā pārspējot līgas pastarīti Novokuzņeckas "Metallurg".

Mača rezultātu pēc nospēlētām divarpus minūtē atklāja Vladimirs Tkačovs, kurš ar metienu no asa leņķa palīdzēja mājiniekiem realizēt vairākumu. Divas minūtes pirms pirmā perioda beigām "Metallurg" hokejistam Kirilam Semjonovam mazākumā izdevās izslidot vienam pret pretinieku vārtsargu un panākt izlīdzinājumu. Tomēr spēles vidū "Admiral" vēlreiz izvirzījās vadībā, Artjomam Zemčonokam netraucēti metot no vārtu priekšas.

Trešajā periodā Bārtulis par spēli ar augstu paceltu nūju dabūja divu minūšu noraidījumu, taču Novokuzņeckas vienība nespēja realizēt vairākumu. Tiesa, divas minūtes pirms pamatlaika beigām Aleksandrs Komaristijs panāca izlīdzinājumu. Papildlaikā uzvarētāju noskaidroja jau pēc 42 sekundēm, kad vārtus guva mājinieku aizsargs Džeimss Višņevskis, nodrošinot "Admiral" hokejistiem uzvaru ar 3:2.

Bārtulis šajā spēlē laukumā bija 17 minūtes un deviņas sekundes, kuru laikā vienreiz meta pa pretinieku komandas vārtiem. Tāpat latvieša kontā divi bloķēti metieni un divas soda minūtes.

Šosezon Bārtulis 25 mačos guvis divus vārtus un atdevis vienu rezultatīvu piespēli.

Vēl vienā KHL mačā Novosibirskas "Sibirj" viesos ar 4:3 (2:0, 1:1, 0:2, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Habarovskas "Amur", kas cieta septīto neveiksmi pēc kārtas. Uzvaras "bullīti" viesiem iemeta Sergejs Šumakovs, kurš vienreiz precīzs bija arī pamatlaikā.

"Amur" sastāvā mačam tika pieteikts arī latviešu izcelsmes aizsargs Zigurds Podziņš, taču spēlē viņš nepiedalījās.

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 79 punktiem 31 mačā ir Sanktpēterburgas SKA, kamēr Maskavas CSKA atpaliek par desmit punktiem, piedevām viņi aizvadījuši maču vairāk. Trešā ar 57 punktiem 30 mačos ir Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru trenē Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, bet Maskavas "Dinamo" ar 50 punktiem 30 mačos ieņem piekto vietu.

Septīto vietu ar 45 punktiem ieņem Artūra Kuldas pārstāvētā Helsinku "Jokerit", bet pēdējo, 14.vietu, konferencē ieņem Rīgas "Dinamo", kas ir tikusi pie 27 punktiem.

Tikmēr Austrumu konferences līdere ar 65 punktiem 30 mačos ir Magņitogorskas "Metallurg", kamēr "Admiral" ar 45 punktiem ir sestā.

Savukārt Kristapa Sotnieka un Edgara Masaļska pārstāvētā Toljati "Lada", kuru trenē Artis Ābols, ar 38 punktiem 29 spēlēs ir 11.vietā konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!