Ja esi iecerējis veikt pavasara tīrīšanu dārzā, ārkārtīgi svarīga ir plānošana, – lai beigu beigās vienu lietu nenāktos darīt divreiz. Raidījumā "Dārza jautājums" dārzniece un arboriste Ilze Andersone vienas dienas laikā ievērojami pārvērš aizlaistu dārziņu Āgenskalnā, pastāstot arī to, kādā secībā viņa ierasti veic darāmos darbus.

Pirmkārt, ja ir vēlme skaisti sakopt jau aizlaistu dārziņu, jānodrošina sevi ar pēc iespējas vairāk instrumentiem, lai darīt varētu visu – apgriezt gan dzīvžogu, gan krūmus, un arī puķu dobi uzrakt. Vēl svarīgāk, lai instrumenti būtu gatavi darbam. Tas nozīmē – dārzniecības šķēres jāuzasina, bet akumulatora zāģīši jāieeļļo.

Aizmirst nedrīkst arī par darbu plānošanu un, vienā dienā darot vairākus darbus, ir īpaši svarīgi jau iepriekš saplānot to, kādā secībā tie notiks. Ja šo principu neievēro, beigās vienu darbu var sanākt darīt divas reizes. "Piemēram, šeit es sākšu ar dobes uzrakšanu, jo te ir daudz nezāļu. Tās jāiztīra, jāizrok ziemcietes, pēc tam turpināšu ar dzīvžoga un bukšu griešanu. Lai nav tā, ka es izravēšu dobi tīru, pēc tam griežu dzīvžogu un atkal tīru dobi," dārzniece Andersone paskaidro.

Kā atjaunot aizaugušu dobi un sadalīt tajā augošos ziemciešu cerus, lai puķu būtu vairāk? Kā pareizi apgriezt tūjas un košumkrūmus, lai tie nebrūnētu? Kas ir vislabākie augi sliņķiem? To visu uzzināsi jaunākajā "Dārza jautājuma" epizodē!

Tev ir jautājums par dārza darbiem? Raksti mums darzajautajums@delfi.lv! Mēs palīdzēsim atrast atbildi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!