Foto: Sputnik/Scanpix

Latvijas aizsargs Artūrs Kulda pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā neglāba Somijas klubu Helsinku "Jokerit", kas viesos ar 1:2 (0:0, 0:0, 1:1, 0:1) pagarinājumā zaudēja vienai no Austrumu konferences līderēm Omskas "Avangard".

Rezultāts šajā mačā tika atklāts vien 57.minūtē, kad izcēlās "Avangard" spēlētājs Valentins Pjanovs, tomēr 48 sekundes pirms pamatlaika beigām Ville Lajunens panāca izlīdzinājumu. Līdz ar to komandas devās pagarinājumā, kurā tika spēlēts trijatā pret trijiem, un uzvaru vien piecas sekundes pirms tā beigām izrāva Mihails Juņkovs.

Kulda laukumā bija 19 minūtes un 25 sekundes, veicot vienu metienu pa vārtiem, bloķējot vienu pretinieku raidījumu un izpildot vienu spēka paņēmienu.

Nesen "Jokerit" komandai bija piecu uzvaru sēriju, bet tagad ciests otrais zaudējums pēc kārtas. Tomēr, kaut vienu kopvērtējuma punktu Somijas hokejisti guvuši deviņās no pēdējām desmit spēlēm.

Savukārt "Avangard" savā nākamajā spēlē trešdien uzņems Latvijas komandu Rīgas "Dinamo". Omskas vienībai patlaban ir piecu uzvaru sērija.

Vēl vienā spēlē Slovēnijas hokejists Roks Tičars pirmdien guva divus vārtus, nodrošinot Jekaterinburgas "Avtomobilist" komandai pret Latvijas aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Vladivostokas "Admiral". Vladivostokas komanda mājās cieta neveiksmi ar 1:3 (0:0, 1:1, 0:2), izšķirošos vārtus ielaižot vien piecas minūtes pirms pamatlaika beigām.

Bārtulim kā ierasts bija liels spēles laiks, jo viņš laukumā pavadīja 24 minūtes un 51 sekundi. Tas bija pārliecinoši ilgākais laiks mājinieku rindās.

"Admiral" kapteinis divas reizes meta pa vārtiem, bloķēja trīs pretinieku metienus un izdarīja divus spēka paņēmienus, kā arī nopelnīja savai komandai vienu skaitlisko vairākumu.

Rezultātu 31.minūtē pēc Vladimira Tkačova metiena atklāja "Admiral", tomēr otrā perioda izskaņā Tičars atjaunoja neizšķirtu. Savukārt piecas minūtes un 19 sekundes pirms trešā perioda beigām slovēnis vadībā izvirzīja Jekaterinburgas komandu.

Beigās "Admiral" nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču izglābties nespēja, tā vietā ielaižot arī trešos vārtus.

Rīgas "Dinamo" komanda pirmdien parādīja bezzobainu spēli uzbrukumā un ar 1:2 (0:1, 0:1, 1:0) piekāpās Novosibirskas "Sibirj" hokejistiem. Vienīgos vārtus viesiem guva Roberts Lipsbergs, kurš ar precīzu metienu izcēlās arī iepriekšējā mačā pret Bratislavas "Slovan", kad iemeta savu pirmo ripu KHL karjerā, taču lielāko mača laiku "Dinamo" bija lielas problēmas ar bīstamu momentu izveidošanu.

Mača rezultāts tika atklāts jau spēles ceturtajā minūtē, kad ātrā pretuzbrukumā izcēlās viens no šīs sezonas "Sibirj" līderiem Sergejs Šumakovs, kurš guva savus 16.vārtus sezonā. Savukārt otrā perioda sākumā Stepans Saņņikovs skaitliskajā vairākumā mājinieku pārsvaru dubultoja. Cerības uz izglābšanos 51.minūtē atjaunoja Lispbergs, tomēr panākt izlīdzinājumu viesiem tā arī neizdevās.

Kad līdz regulārā čempionāta beigām palikusi aptuveni trešdaļa no paredzētajām 60 spēlēm, KHL un Rietumu konferences pārliecinoša līdere ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Sanktpēterburgas SKA, kas 39 mačos tikusi pie 98 punktiem, kamēr otrā ar 91 punktu ir Maskavas CSKA, kas gan jau aizvadījusi 41 spēli. Tikmēr Pētera Skudras un Ģirta Ankipāna trenētā, kā arī Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienība iekrājusi 77 punktus un ir trešā, Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" vienība ar 66 punktiem ir piektā, bet "Jokerit" ar 63 punktiem seko sestajā pozīcijā.

Tikmēr Rīgas "Dinamo" ar 34 punktiem 40 spēlēs ir pēdējā starp 14 vienībām, no izslēgšanas turnīra zonas atpaliekot jau par 26 punktiem.

Savukārt Austrumu konferences kopvērtējuma vadībā ar 87 punktiem 40 mačos atrodas pašreizējā Gagarina kausa glabātāja Magņitogorskas "Metallurg", bet "Avangard" ar 81 punktu 41 spēlē ir savas divīzijas līdere, kas dod otro vietu konferencē. "Admiral" komanda ar 58 punktiem ir septītajā pozīcijā, bet Arta Ābola trenētā un Edgara Masaļska pārstāvētā Toljati "Lada" ar 48 punktiem atrodas 12.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!