Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Pekinas "Kuņluņ Red Star" hokeja klubs arī turpmāk neatļausies tādu izšķērdību, kāda valda Ķīnas futbolā, uzsvērusi "Kuņluņ Red Star" vadība.

"Futbolā ir savi noteikumi, šobrīd visa valsts jūk prātā par šo sporta veidu," Pekinas hokeja kluba direktoru padomes priekšsēdētāju Cžao Sjaoju citē aģentūra TASS. "Jā, mēs maksājam saviem spēlētājiem labas algas, taču tās atbilst tirgum. Mums nav problēmu ar finansēm - mūsu budžets ir apmēram 200 miljoni juaņu (apmēram 19 miljoni eiro), taču mēs ar naudu nemētājamies un cenšamies tērēties prātīgi."

Kā zināms, nupat argentīniešu uzbrucējs Karloss Tevess kļuva par pasaulē vislabāk apmaksāto futbolistu, pievienojoties Šanhajas "Shangan" futbola klubam, - viņa alga būšot 722 tūkstoši eiro nedēļā jeb 37,5 miljoni eiro gadā.

Tajā pašā laikā Sjaoju atzīst, ka Pekinas hokeja kluba popularitāti ir pieaugusi un zīmols jau ir pazīstams visā valstī. "Mums ir ļoti lielas cerības attiecībā uz mārketingu un ar to saistītajiem ienākumiem," piebilst kluba vadītājs. "Pagaidām mēs tikai speram pirmos soļus un šībrīža progress ir tīri labs. Redzam, ka ģimenes ar bērniem labprāt nāk uz hokeju un ir gatavi tērēt uz to naudu."

KHL debitanti "Kuņluņ Red Star", kurā pārsvarā spēlē Eiropas hokejisti, Austrumu konferences kopvērtējumā šobrīd ieņem septīto vietu un saglabā izredzes jau pirmajā sezonā iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

"Kluba dalība KHL čempionātā paver lielas iespējas visam Ķīnas hokejam," uzskata Sjaoju. "Tas attiecas uz daudziem aspektiem - pieredzes iegūšanu spēlētājiem, treneriem, kurus esam uzaicinājuši. Iespējams, galvenais ir tas, ka "Kuņluņ Red Star" palīdzēs mums izveidot konkurētspējīgu komandu 2022. gada Pekinas ziemas olimpiskajām spēlēm."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!