Foto: F64

Latvijas hokejists Artūrs Kulda ceturtdien aizvadīja pirmo spēli šajā gadā, bet viņa pārstāvētā Somijas komanda Helsinku "Jokerit" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē savā laukumā ar 2:6 (0:1, 1:2, 1:3) cieta sagrāvi pret Jekaterinburgas "Avtomobilist" vienību, kura sestdien visosies Rīgā.

Kulda nebija spēlējis kopš 27.decembra, taču tagad atgriezās uz ledus, nospēlējot 20 minūtes un 59 sekundes, kuru laikā viņš reizi meta pa vārtiem un nopelnīja četras soda minūtes, abas reizes pretiniekiem izmantojot vairākumu. Tāpat viņš bloķēja trīs metienus un izdarīja divus spēka paņēmienus.

Latvijas izlases aizsargs pirmo reizi mačā tika noraidīts 32.minūtē par rupjību, bet pretinieki vairākumu izmantoja un panāca 3:0 savā labā. Savukārt otro reizi uz noraidīto soliņa Kulda devās 51.minūtē un arī šoreiz "Avtomobilist" izmantoja viena vīra pārsvaru, tobrīd panākot 4:2. Atlikušajā laikā viesi vēl divas reizes raidīja ripu "Jokerit" vārtos, tostarp pēdējo tukšā somu kluba cietoksnī.

"Avtomobilist" labā Nikolajs Timašovs un Mihals Čaikovskis guva pa vieniem vārtiem un reizi asistēja partneriem.

"Jokerit" šis bija sāpīgs zaudējums, komandai turpinot cīņu par vietu izslēgšanas spēlēs. Helsinku klubs ar 79 punktiem ieņem devīto vietu Rietumu konferencē, par punktu atpaliekot no astotajā pozīcijā esošās "Soči" komandas, kamēr vēl trīs punkti vairāk ir Maskavas apgabala "Vitjaz" hokejsitiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!