Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja aizsargs Arturs Kulda pēc "Kuņluņ Red Star" uzvaras pār Ufas "Salavat Julajev" uzteica komandas biedru pašatdevi un norādīja, ka šī uzvara pekiniešiem bija ļoti nepieciešama.

Līdz šai spēlei "Kuņluņ Red Star" bija piedzīvojuši divus zaudējumus, Kazaņas "Ak Bars" (2:4) un Ņižņekamskas "Ņeftehimik" (1:2).

"Bija svarīgi uzvarēt no psiholoģiskā viedokļa, jo laba komanda nedrīkst zaudēt trīs spēlēs pēc kārtas," Kuldu citē izdevums "Sport Ekspress". "Tagad labā noskaņojumā dodamies tālāk. Mēs centāmies spēlēt tā, kā bijām norunājuši: metām pa vārtiem un gaidījām atlēkušās ripas. Beigu beigās mums to izdevās izmantot."

Lai arī Kulda pārstāv Pekinas klubu, Ķīnā viņš vēl nav bijis – līdzīgi kā Rīgas "Dinamo", arī "Kuņluņ Red Star" jauno KHL sezonu iesākuši izbraukumā. "Es vēl neesmu bijis Ķīnā!" saka Latvijas aizsargs. "Taču mums saka, ka tur visi apstākļi jau ir sagatavoti. Atliek tikai sagaidīt izbraukuma sērijas beigas."

"Kuņluņ Red Star" jau aizvadījuši četras spēles, visas izbraukumā; divās no tām izcīnītas uzvaras, bet divās piedzīvots zaudējums. KHL Austrumu konferences kopvērtējumā Pekinas klubs ieņem septīto vietu.

Kā zināms, Arturs Kulda iepriekšējās divas sezonas pārstāvēja Helsinku "Jokerit", bet pirms šīs sezonas pievienojās leģendārā Maika Kīnena trenētajai "Kuņluņ Red Star" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!