Foto: F64

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rihards Bukarts pievienojies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubam Rīgas "Dinamo". Savukārt kluba rindas atstājis krievu uzbrucējs Staņislavs Čistovs, informē komandas preses dienests.

Šo sezonu Bukarts sāka Čehijas kluba Zlīnas "Aukro Berani", kur spēlēja kopā ar brāli Robertu un tautieti Ralfu Freibergu, tomēr novembra vidū viņš atvadījās no komandas, jo netika pie pietiekami liela spēles laika. Šosezon viņš 17 spēlēs izcēlās ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Tagad viņš pievienojies "Dinamo", kas šosezon ir viena no KHL pastarītēm.

Hokejista karjeru Bukarts sāka SK "Sāga" komandā, 2011./2012. gada sezonu pavadīja MHL vienībā Stupino "Kapitan", savukārt 2012./13. sezonu Bukarts aizvadīja HK "Rīga komandā, kur bija viens no rezultatīvākajiem spēlētājiem (62 spēlēs 18 vārti, 17 rezultatīvas piespēles). Turpinājumā viņš spēlēja Ziemeļamerikā, kur Rietumu hokeja līgā (WHL) komandā Brendonas "Wheat Kings" pavadīja nepilnas trīs sezonas. WHL Bukarts spēlējis arī Portlendas "Winterhawkes" vienībā. Kopumā WHL Bukarts aizvadījis 192 spēles, gūstot 92 vārtus un izdarot 98 piespēles. 2016./17. gada sezonu Bukarts iesāka Amerikas hokeja līgas (AHL) komandā Springfildas "Thunderbirds" (14 spēlēs trīs rezultatīvas piespēles) un pārcēlās uz Austrumu krasta hokeja līgas (ECHL) komandu Mančestras "Monarchs" (37 spēles, 16+17). Šo sezonu uzbrucējs iesāka Čehijas vienībā Zlīnā, kur aizvadīja 17 spēles (2+2).

Rihards Bukarts pārstāvējis arī Latvijas U-18, U-20 un nacionālo izlasi pasaules čempionātos.

Drīz pēc tam, kad "Dinamo" paziņoja par līguma noslēgšanu ar Bukartu, kluba preses dienests vēstīja arī par līguma pārtraukšanu ar Čistovu. Līgums lauzts pēc pēc abpusējas vienošanās.

Čistovs rīdzinieku rindās devās laukumā septiņās KHL regulārā čempionāta spēlēs, kurās ar rezultativitāti neizcēlās, nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu, vidēji laukumā pavadot 8:26 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!