Foto: Kadrs no video

Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" konkurente par vietu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņā Maskavas apgabala "Vitjazj" trešdien izcīnīja uzvaru regulārā čempionāta mačā.

"Vitjazj" viesos ar rezultātu 3:2 (1:2, 2:0, 0:0) pārspēja Čeļabinskas "Traktor" hokejistus.

Uzvaras vārti tika gūti trīs minūtes pirms otrā perioda beigām, kad laukuma saimnieki aizturētā soda laikā ieraidīja ripu savā cietoksnī. Pēdējais no "Vitjaz" hokejistiem, kurš pieskārās ripai, bija somu vārtsargs Joni Ortio.

Viņš kļuva par ceturto vārtsargu līgas vēsturē, kurš guvis vārtus. 2009.gadā to iespēja Iļja Proskurjakovs, gadu vēlāk tas padevās latvietim Edgaram Masaļskim, bet 2013.gadā pie gūtiem vārtiem tika Vitālijs Jeremejevs.

"Vitjazj" Rietumu konferencē ir septītā, astotajā pozīcijā esošo "Soči" apsteidzot par četriem punktiem, bet devītajā vietā esošo Rīgas "Dinamo" - par septiņiem punktiem.

Tikmēr zaudējumu trešdien cieta aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstaļ", kas savā laukumā ar rezultātu 2:4 (1:2, 1:1, 0:1) piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv" vienībai.

Kulda šajā mačā uz ledus pavadīja 14 minūtes un 22 sekundes, kuru laikā pielietoja četrus spēka paņēmienus un vienu reizi meta pa vārtiem.

Kulda šosezon 54 spēlēs guvis divus vārtus un veicis četras rezultatīvas piespēles.

Rietumu konferences un visas līgas vadībā ar 89 punktiem 53 mačos ir Sanktpēterburgas SKA, kas par punktu apsteidz Maskavas CSKA. Trešā ar 77 punktiem 55 spēlēs ir Jaroslavļas "Lokomotiv", kamēr uzreiz aiz tās par pieciem punktiem atpaliek 53 mačus aizvadījusī Helsinku "Jokerit", kur spēlē latviešu vārtsargs Jānis Kalniņš.

Piektā ar 63 punktiem 54 cīņās ir uzbrucēja Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo", bet sestā ar 61 punktu 54 spēlēs ir Maskavas "Spartak", ko pārstāv uzbrucēji Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums.

Devītā ar 52 punktiem 54 mačos ir Rīgas "Dinamo", kas pirmajam astoņniekam zaudē trīs punktus, kamēr aiz Latvijas vienības desmitajā vietā ar 42 punktiem 55cīņās ir Čerepovecas "Severstaļ".

Austrumu konferences līderei Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir 85 punkti 55 mačos, bet tai ar 75 punktiem seko Astanas "Baris" un Boba Hārtlija trenētā Omskas "Avangard", kas aizvadījušas attiecīgi 53 un 57 spēles. Tikmēr desmitajā vietā ar 46 punktiem 54 cīņās ir aizsarga Krišjāņa Rēdliha pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star", no pirmā astoņnieka atpaliekot par septiņiem punktiem.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!