Foto: LETA
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Rihards Marenis ir kareivīgi noskaņots pirms regulārās sezonas pēdējās spēles, kurā izšķirsies - Latvijas klubs tiks vai netiks Gagarina kausa izcīņā.

Savā priekšpēdējā spēlē regulārajā sezonā rīdzinieki trešdien ar 5:4 pagarinājumā pieveica Čerepovecas "Severstaļ". Vienus no vārtiem spēlē guva Marenis, bet uzvaru nesošais vārtu guvums pagarinājumā Linusa Videla kontā.

"Spēli iesākām ļoti labi - laukumā bijām agresīvi. Pirmās divas trešdaļas bija ļoti labas. Trešajā kaut kur palaidāmies un pieļāvām pāris kļūdas, kas ļāva viņiem rezultātu izlīdzināt. Papildlaikā visu izdarījām kā vajag un tikām pie ļoti vajadzīgajiem diviem punktiem. Protams, liels paldies par to Videlam. Kārtējo reizi apliecināja savas līdera dotības," Rīgas "Dinamo" mājaslapā citēts Marenis.

"Lipsbergs nāca uz maiņu, bet ripa viņam pēkšņi nonāca slidās. Viņš ļoti labi spēja noorientēties, savākt ripu, tālāk to atdodot Koltonam Gilīsam. Tad es izlēcu laukumā, Koltons ripu atdeva Makmilanam, kurš bija aiz vārtiem un viņš nekavējoties to deva man uz vārtu priekšu. Es nevarēju šo iespēju neizmantot. Ripa tieši uz nūjas - grēks nemest vārtos," savu vārtu guvumu atceras uzbrucējs. "Viņi nepārstāja spēlēt, lai arī no turnīra tabulas viedokļa "viņiem neko nevajag". Viņi spēlē savās mājās un neviens negrib zaudēt. Viņi nospēlēja godam. Ar savu centību viņi tomēr panāca papildlaiku."

KHL Rietumu konferencē pirms pēdējās kārtas spēlēm septītajā vietā ar 64 punktiem ir "Soči", punkts mazāk ir "Vitjazj", bet ridziniekiem ir 62 punkti.

Pēdējās spēlēs Rīgas "Dinamo" gaida cīņa viesos pret KHL šī brīža līderi Maskavas CSKA, bet "Vitjazj" un "Soči" spēlēs mājās - attiecīgi pret "Avtomobiļist" (Austrumu konferences līdere) un "Slovan" (KHL pastarīte).

"Jā, Maskavā pret CSKA, bet mums nav variantu. Ir jāņem divi punkti," apņēmīgs ir Marenis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!