Foto: TASS/Scanpix/LETA

Bijušais Latvijas hokeja izlases uzbrucējs un galvenais treneris Oļegs Znaroks esot viens no kandidātiem uz Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Krievijas kluba Maskavas "Spartak" galvenā trenera amatu, aģentūrai "RIA Novosti" pastāstījis avots komandā.

"Spartak" komanda oktobrī no galvenā trenera amata atlaida Vadimu Jepančincevu, bet līdz sezonas beigām komandas ģenerālmenedžeris Aleksejs Žamnovs pildīja arī galvenā trenera pienākumus.

Tagad "Spartak" komanda meklē jaunu galveno treneri, un viens no kandidātiem ir arī Oļegs Znaroks. Tādējādi Znarokam atkal būtu iespēja strādāt ar latviešiem Mārtiņu Karsumu un Kasparu Daugaviņu, kurus viņš trenēja Latvijas U-20 un pieaugušo valstsvienībā.

Znaroks KHL klubus nav vadījis kopš 2018. gada aprīļa, kad viņu atbrīvoja no Sanktpēterburgas SKA galvenā trenera amata. Tāpat pērn viņu atstādināja no Krievijas izlases trenēšanas pasaules čempionātā.

Savā karjerā Znaroks trīs reizes kļuvis par Gagarina kausa ieguvēju. Divreiz viņš to paveica ar Maskavas "Dinamo", bet vienreiz – ar SKA. Tāpat viņš ar Krievijas izlasi kļuva par olimpisko čempionu, bet pasaules čempionātos Znaroks ieguvis visa kaluma medaļas.

Šosezon Znaroks esot bijis pretendents gan uz Maskavas "Dinamo", gan uz "Spartak" galvenā trenera amatiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!