Foto: F64

Otrdien sākoties tradicionālajam "Latvijas Dzelzceļa" kausam hokejā, interneta vidē bija novērojama neizpratne par tehnoloģiju un izklaides uzņēmuma "Tet" piedāvāto maksas kanālu, kurā vērojamas Rīgas "Dinamo" un pārējo Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu spēles šajā turnīrā.

Par izveidoto "360 TV Dinamo" kanālu, kurā redzams "Latvijas Dzelzceļa" kauss, patērētājiem jāmaksā pieci eiro. Kanāls pieejams "Helio" interaktīvajā televīzijā un lietotnes "Shortcut" skatītājiem.

"Iemesls šādām pārmaiņām ir pieaugošās satura ražošanas un tiešraižu organizēšanas izmaksas,” sociālajā vietnē "Twitter" vairākkārt skaidroja uzņēmuma pārstāvji. "Tai pat laikā, par vienas spēles biļetes cenu varēsiet draugu lokā noskatīties visas spēles jebkurā vietā, ietaupot daudz vairāk!"

"Tet" pārstāvji arī skaidroja, ka "augušas patēriņa cenas kopumā, kas ietekmē visa veida izmaksas un arī šādu tiešraižu producēšanas un tehniskās nodrošināšanas cenas."

Sašutumu pauda arī portāla "Delfi" lasītāji, lielākajai daļai komentāru par vakardienas "Dinamo" un Jekaterinburgas "Avtomobilist" spēli tiekot veltītiem tieši televīzijas pārraidei. Visvairāk reakciju izpelnījās komentētāja "Jānis" atziņa: "Nu tautai ir atņemtas tiesības skatīties televizorā pat hokeja spēli !! Cūkas !”

Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo" otrdien sāka dalību "Latvijas Dzelzceļa" kausā, Kārtera Eštona diviem vārtu guvumiem ļaujot ar 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) pārspēt "Avtomobilist" komandu. Savukārt dienas pirmajā spēlē Kazaņas "Ak Bars" ar 3:0 (1:0, 2:0, 0:0) pārliecinoši apspēlēja Minskas "Dinamo".

Nākamo spēli "Latvijas Dzelzceļa" kausā "Dinamo" vienība aizvadīs trešdien, kad tā pulksten 19.30 tiksies ar Jaroslavļas "Lokomotiv" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!