Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vadība par nedēļas labāko vārtsargu izvēlējusies Somijas kluba Helsinku "Jokerit" pārstāvošo latvieti Jāni Kalniņu.

Kalniņš palīdzēja "Jokerit" divās spēlēs izcīnīt divas uzvaras, atvairot 96,92% metienu. Spēlē pret Miku Indraši un Maskavas "Dinamo" Kalniņš atvairīja 36 no 37 metieniem, bet "Jokerit" izbraukuma mačā svinēja uzvaru pagarinājumā ar 2:1. Pēc tam nākamajā mačā viesos "Jokerit" arī ar 2:1 pieveica "Ņeftehimik", bet Kalniņš atvairīja 27 no 28 metieniem.

Par KHL nedēļas labāko aizsargu līga atzina Filipu Larsenu no "Salavat Julajev". Viņš divās spēlēs guva divus vārtus un izdarīja četras rezultatīvas piespēles, kopā nopelnot lietderības koeficientu +5.

Labākā uzbrucēja balvu izpelnījies Gagarina kausa ieguvēju Maskavas CSKA hokejists Kirils Kaprizovs. CSKA tris mačos guva divas uzvaras (vienu arī pret Rīgas "Dinamo" ar 6:1), bet Kaprizovs izcēlās ar četriem goliem un vienu rezultatīvu piespēli. Mačā pret Rīgas "Dinamo" Kaprizovs skaisti guva vārtus, aiz vārtiem "apzogot" Kristapu Sotnieku, un izcēlās arī ar vienu rezultatīvu piespēli, bet Oļegu Znaroku un Maskavas "Spartak" viņš sarūgtināja ar "hat trick".

Savukārt par labāko jauno spēlētāju nedēļas ietvaros KHL atzina Artjomu Gaļimovu no Kazaņas "Ak Bars". 20 gadus vecais hokejists kopā ar komandu izcīnīja trīs uzvaras trīs mačos, bet Gaļimovs izcēlās ar diviem vārtu guvumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!