Latvijas izlases uzbrucēju Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Spartak" komanda piektdien svinēja uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla trešajā spēlē.

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā "Spartak" savā laukumā ar 5:4 (2:3, 1:1, 1:0, 1:0) pirmajā pagarinājumā uzvarēja Mika Indraša pārstāvēto Maskavas "Dinamo", kas sērijā līdz četrām uzvarām ir vadībā ar 2-1.

"Spartak" spēles pirmajās piecās minūtēs nonāca iedzinējos ar 0:3, bet ar trīs bezatbildes vārtiem līdz otrā perioda 14. minūtei panāca neizšķirtu.

Turpinājumā komandas apmainījās ar gūtiem vārtiem, un cīņa turpinājās pagarinājumā. Tajā, spēles 76. minūtē, Mihails Kotļarevskis guva uzvaras vārtus un izglāba "Spartak" no nonākšanas iedzinējos ar 0-3.

Daugaviņš šajā duelī uz ledus pavadīja 22 minūtes un 38 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un zaudēja savā vienīgajā iemetienā, bet Karsums 17 minūtēs un 53 sekundēs izpildīja vienu metienu, bloķēja trīs raidījumus, pielietoja divus spēka paņēmienus un uzvarēja visos piecos iemetienos.

Otrā laukuma pusē Indrašis 18 minūtēs un 22 sekundēs divreiz meta pa "Spartak" vārtiem.

Sērijas nākamā spēle notiks svētdien "Spartak" laukumā.

Savukārt uzvaras attālumā no konferences pusfināla nonākusi Maskavas CSKA, kas viesos ar 2:1 (1:1, 0:0, 0:0, 1:0) pagarinājumā uzveica Ņižņijnovgorodas "Torpedo". Uzvaras vārtus papildlaika piektajā minūtē guva Antons Sļepiševs.

Austrumos sērijā 3-0 panākusi Novosibirskas "Sibirj", kas mājās ar 4:3 (2:1, 0:1, 1:1, 1:0) pagarinājumā uzveica Jekaterinburgas "Avtomobilist". Papildlaika desmitajā minūtē vārtus guva Ņikita Šaškovs, bet pamatlaikā ar "hat-trick" izcēlās Jūso Pūstinens.

Tāpat uzvaras attālumā no Austrumu pusfināla nonākusi Kazaņas "Ak Bars", kas izbraukumā ar 2:1 (0:0, 0:0, 1:1, 1:0) pagarinājumā apspēlēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik". Pagarinājuma 13. minūtē uzvaras vārtus guva Emils Gaļimovs, kurš izcēlās arī pamatlaikā.

Pērn par čempioni tika kronēta Maskavas CSKA, kas finālsērijā ar 4-0 uzvarēja Omskas "Avangard".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!