Latvijas izlases hokejists Kaspars Daugaviņš vienojies ar kādu konkrēti nenosauktu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu par līgumsaistībām uz 2020./2021. gada sezonu, sportists atzina Latvijas Televīzijas raidījumā "Sporta Studija".

Uzbrucējs aizvadīto sezonu pavadīja Maskavas "Spartak" komandā, kuru trenēja Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, bet laukumā pārstāvēja cits Latvijas valstsvienības hokejists Mārtiņš Karsums. Daugaviņš savā otrajā sezonā "Spartak" komandā 59 mačos izcēlās ar 40 punktiem (19+21).

31 gadu vecais sportists atklāja, ka "Spartak" vienība nav vēlējusies ar viņu turpināt sadarbību.

"Ziņās izlasīju baumas, ka mūs negribēja vairs paturēt," atminējās Daugaviņš. "Tā bija taisnība. Aģents piedāvāja vienu, citu variantu."

Daugaviņš atzina, ka pandēmijas laikā labāk jūtas, ja panākta jau vienošanās ar kādu komandu, nevis klubs būtu jāmeklē pēc pandēmijas.

"Esmu vienojies vēl vienu sezonu palikt KHL līgā. Pagaidām klubu neteikšu, jo oficiāli vēl esmu "Spartak", bet "Spartak" tas nav. Savu līguma pusi esmu parakstījis, jāgaida, kad 1. maijā līga visu apstiprinās," klāstīja sportists.

Latvijas izlases kapteinim zināms, ka citas KHL vienības vēl nogaida pirms pasāk komplektēt sastāvu nākamajai sezonai.

"Daži klubi iepauzē tāpēc, ka paši nezina, kas būs ar finansēm. Viena komanda ["Admiral"] oficiāli pateica, ka vispār nespēlēs, jo visu sportam paredzēto naudu novirzīs cīņai ar Covid-19. Man aģents teica, ka ir baumas, ka vēl kādi trīs KHL klubi varētu nolekt no sezonas. Taču tie ir klubi ar pilsētas vai gubernatora finansējumu. Kur ir privāti sponsori, tur viss būšot labi," par sev zināmo stāstīja Daugaviņš.

2019./2020. gada KHL sezona tika pārtraukta pēc pirmās izslēgšanas spēļu kārtas aizvadīšanas. Latvijas hokejistu pārstāvētā "Spartak" vienība tajā ar rezultātu sērijā 2-4 piekāpās Mikam Indrašim un Maskavas "Dinamo" hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!