Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubam Rīgas “Dinamo” pārbaudes spēļu rezultāti šobrīd nav svarīgākais, un komandas galvenais treneris Pēteris Skudra galveno uzmanību pievērš taktiskajām niansēm.

Jau vēstīts, ka Rīgas “Dinamo” pirmajās divās pārbaudes spēlēs Somijā piedzīvoja divus zaudējumus – vienu pēcspēles metienos, vienu pagarinājumā.

“Rezultāts mūs pilnīgi neinteresē. Mēs necenšamies būt pirmssezonas čempioni. Esmu bijis pirmssezonas čempions kā arī zaudējis ļoti daudz pārbaudes spēles – tam nav nekāda sakara ar regulāro čempionātu. Tāpēc rezultāts mūs neinteresē,” kluba mājaslapā citēts Skudras teiktais. “Negatīvais šajā ir tas, ka ir lietas, kur esam strādājuši taktiski un mēs gribējām redzēt kaut ko sakarīgāk. Bet mēs saprotam, ka tas darbs, ko vēlamies veikt pilnā sastāvā, šogad ir ļoti sarežģīts. Mēs laikam esam aizvadījuši vienu treniņu pilnā sastāvā. Dažādu iemeslu dēļ, liela grupa hokejistu nav šobrīd Somijā. Kāds atbrauks uz divām spēlē, bet kāds vispār vēl neatbrauks un paliek trenēties Rīgā. Tā objektīvi skatoties, daudz vairāk nemaz treneru korpuss no spēlētājiem īpaši nevar. Mēs koncentrējamies uz to, ka, ar katru dienu mūsu hokejam ir jākļūst sakarīgākam.”

“Diemžēl, dažādu iemeslu dēļ, mēs nevarēsim nospēlēt nevienu pārbaudes spēli optimālajā sastāvā. Pirmkārt, mēs gribam redzēt, ko jaunie hokejisti var parādīt. Spēles, kā jau minēju, bija atšķirīgas. Vakar bija lielāks haoss, šodien bijām organizētāki. Hokejs, viennozīmīgi ir vasarīgs. Ar katru dienu mēs kļūstam un mums ir jākļūst nedaudz labākiem,” norādīja Skudra.

Galvenais treneris sacīja, ka otrajā spēlē komanda laukumā izskatījās labāk. Viņš gan vairāk uzmanības pievērš tam, kā izskatās jaunie hokejisti, jo viņi sezonas laikā būs tie, kas sastāvam dos dziļumu. “Tas trijnieks, kurš mums šobrīd ir ar Indraši – Dārziņu – Rēdlihu, mēs viņus neskatāmies. Viņi atjauno savu ķīmiju. Ir grupa jauno hokejistu, no kuriem mums ir jāsaprot, ar kuriem mēs varam rēķināties.”

Tiesa, pagaidām jaunie hokejisti neesot sevi līdz galam attaisnojuši: “Gribam redzēt no jaunajiem vairāk sakarīgu spēli. Šobrīd vairāk apbēdina situācija, kas ir starp jaunajiem hokejistiem. Gribu tomēr atzīmēt Jāni Jaku, kurš ir atgriezies no Ziemeļamerikas, ar kuru ir noslēgts pārbaudes līgums. Viņš tikai pāris dienas ir ar mums trenējies un nospēlējis divas spēles. Jānis izskatās ļoti solīdi. Taktiskā ziņā ir savi jautājumi, bet viņš īpaši nav ar mums kopā trenējies. Tas ir pozitīvais moments, bet jaunajiem, kuriem tiek dota iespēja spēlēt šīs spēles, viennozīmīgi vajag rādīt kvalitatīvāku hokeju.”

Pārbaudes spēļu tūres Somijā ietvaros Rīgas “Dinamo” 27. augustā tiksies arī ar KHL klubu Helsinki "Jokerit", ko pārstāv Latvijas izlases vārtsargs Jānis Kalniņš, bet 28. augustā pret citu somu vienību "Kiekko-Vantaa".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!