Foto: F64
Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) šobrīd ir 87 Covid-19 slimnieki, izveseļojušās 132 personas, bet līgas vadība sacensības apturēt šobrīd neplāno, KHL mājaslapā atklājis organizācijas prezidents Aleksejs Morozovs.

Pēdējās nedēļās KHL smagi skārusi Covid-19 izplatība, bet līgas vadība cenšas sevišķi daudz par to nerunāt. Karantīnā jau ilgāku laiku atrodas Helsinku "Jokerit" un Nursultanas "Baris" hokejisti, bet pēc vairākiem saslimšanas gadījumiem karantīna noteikta arī visiem Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" hokejistiem un personālam. Vairākas komandas Covid-19 dēļ spiestas spēlēm pieteikt daudzus jauniešus.

"Līdz šim vakaram ir 87 pozitīvi testi, 132 personas ir izveseļojušās," intervijā par situāciju ar Covid-19 stāsta KHL prezidents.

Daudzo saslimšanas gadījumu dēļ KHL nācies atcelt vairākas spēles, bet citos gadījumos komandām tiek ieskaitīti tehniskie zaudējumi. Arī Rīgas "Dinamo" tuvākā laikā saņems tehnisko zaudējumu, jo sestdien paredzētā spēle pret Maskavas "Dinamo" nenotiks. Par rīdzinieku turpmākajiem mačiem pagaidām skaidrības nav, tomēr prognozējams, ka tuvāko divu nedēļu mači netiks pārcelti un komanda saņems tehniskos zaudējumus.

"Saprotam, ar kādām grūtībām saskaras rīdzinieki, bet uzskatām, ka komanda var papildināt sastāvu ar rezervistiem. Ja tā nenotiks, tad klubam ieskaitīsim tehniskos zaudējumus, ja komanda neizies uz spēli. Rīdzinieki jau ir informējuši līgu par to, ka neizies uz spēli pret Maskavas "Dinamo", un līdz ar to viņi uzņemas visas sekas, ko nosaka KHL reglaments," situāciju skaidro Morozovs.

Pagaidām KHL paziņojusi tikai par dažu spēļu jaunajiem datumiem, jo iepriekš sastādītajā kalendārā grūti atrast "logus". KHL vadība cer, ka izdosies mačus aizvadīt tā saucamajos "izlašu logos".

KHL prezidents šobrīd kategoriski noliedz iespēju apturēt sacensības. "Šobrīd tādu variantu neizskatām. Protams, situācija ar pandēmiju ir smaga un tās attīstību nav iespējams prognozēt, bet nav nepieciešams šobrīd apturēt čempionātu. Tāpat nav jēga skriet pa priekšu notikumiem, mēs darbojamies pēc šī brīža situācijas."

Morozovs šobrīd arī nesaskata jēgu veikt kardinālas izmaiņas kalendārā, jo tā sastādīšanā ņemtas vērā visu klubu intereses un to pārvietošanās no punkta uz punktu. "Tāpēc mēs piešķiram tehniskos zaudējumus vai "force majeure" situācijās pārceļam mačus."

KHL prezidents nevēlas prognozēt, kas notiks ar KHL regulāro čempionātu, ja kādā brīdī vairs nebūs iespēju pārcelt mačus. "Koronavīruss nav tikai KHL problēma. Tā ir visas pasaules problēma, un visas valstis cenšas ar to tikt galā. Arvien vairāk KHL hokejistu izveseļojas un iegūst imunitāti, situācijā līgā ar katru brīdi kļūst labāka."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!