Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" aizsargs Metjū Majone pēc izbraukumā Sočos piedzīvotā zaudējuma atzina, ka komandai bija pa spēkam pieveikt "Soči" hokejistus, ziņots "Dinamo" mājaslapā.

Jau vēstīts, ka "Dinamo" pirmdien ar rezultātu 2:4 (0:1, 0:1, 2:2) piekāpās "Soči" vienībai. Tādējādi šīs spēles pretiniekiem jau ir par diviem punktiem vairāk nekā pēdējā vietā Rietumu konferencē esošajiem "dinamiešiem".

Pati spēle gan bija pietiekami līdzvērtīga. "Dinamo" komanda izpildīja vairāk metienu (30 pret 25) nekā mājinieki, taču ne reizi nespēja izmantot skaitlisko vairākumu. "Dinamo" nopelnīja astoņas soda minūtes, kamēr "Soči" vienībai tādas bija 12.

"Manuprāt, visi ir vīlušies spēles rezultātā," pēc spēles stāstījis Majone, kurš pats izcēlās ar vienu vārtu guvumu. "Trešajā periodā spēlējām labi, rādījām atzīstamu sniegumu. Mums ir jāsasniedz labāks rezultāts vairākuma izspēlē. Mēs pārāk daudz izniekojam savas iespējas. Mēs varējām un mums vajadzēja šo spēli uzvarēt."

Komandas galvenais treneris Pēteris Skudra sezonas laikā veicis vairākas izmaiņas, kuru rezultātā mačos piedalījušies jau 34 laukuma spēlētāji. Aizvadītā spēle bija trešais mačs gados jaunajiem Gļebam Prohorenkovam, Renāram Krastenbergam, Kārlim Buceniekam un Gustavam Milleram. Tikpat mačus tagad aizvadījuši ārzemju jaunpienācēji Tonijs Sunds, Genādijs Stolarovs un Jevgeņijs Gračovs.

"Jaunie puiši dara, ko var," izteicies Majone. "Viņi tiešām palīdz un, ar savu aktivitāti, dod mums labas iespējas. Spēlei ritot, protams, pienāk brīdis, kad pieredzējušajiem spēlētājiem, tajā skaitā man, būtu jādod pienesums, lai komanda uzvarētu."

Līdzīgu viedokli pēc mača izteica arī Skudra.

"Pirmais periods mums bija labs, lai gan ielaidām nevajadzīgus vārtus," pēc spēles teica rīdzinieku galvenais treneris. "Tomēr mums bija daudz vairākuma. Un spēle vairākumā mums šodien nepadevās. Tāpēc zaudējām mačā, un beigās arī vēl vārtus ielaidām."

Kopumā treneris uzskata, ka šodien komanda labi strādāja laukumā. "Pārgājām uz spēli ar trim maiņām, uzkurinājām tempu, tika radītas daudzas labas iespējas," viņš komentēja, piebilstot, ka uzskatāmi komanda iekritusi pretuzbrukumos.

"Protams, tie bija kaut kādi individuāli lēmumi. Diemžēl, iespējams, ne visai pareizi. Taču arī pretinieks liek jums kļūdīties," par kļūdām mača gaitā saka Skudra. "Pēc 0:2 nācās spēlēt daudz aktīvāk – gājām uz priekšu, izveidojām vārtu gūšanas iespējas, guvām vārtus. Tomēr samocītais sezonas sākums un pirmssezonas gatavošanās liek par sevi manīt. Tam ir jāiziet cauri, ir jāstrādā."

"Spēle šodien nebija pati skatāmākā. Tomēr mums bija nepieciešama uzvara, turklāt uzvara par katru cenu," pēc mača teica mājinieku galvenais treneris Aleksandrs Andrijevskis.

"Beidzot uzvarējām mājās, un psiholoģiskais spiediens ir zudis. Ceram, ka nākamajās spēlēs mums būs vieglāk. Beidzot esam guvuši vairāk nekā trīs vārtus. Tas iepriecina," viņš bija apmierināts ar rezultātu.

Trešo no četriem pēc kārtas izbraukumā paredzētajiem mačiem "Dinamo" aizvadīs piektdien, viesojoties Helsinkos pie Jāņa Kalniņa pārstāvētās "Jokerit" vienības. Sezonas otrajā mačā "Dinamo" jau piekāpās Somijas komandai, zaudējot ar rezultātu 1:3.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!