Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Kazaņas "Ak Bars" pirms trešdienas vakarā paredzētās spēles pret Helsinku "Jokerit" saskāries ar sastāva problēmām, jo komandā konstatēts Covid-19 saslimšanas gadījums.

Ņemot vērā Somijas veselības iestāžu prasības, visiem KHL klubiem pirms spēles Helsinkos ir jānodod Covid-19 testi. Vienas analīzes bija pozitīvas, pēc kā Helsinku galvenais ārsts pieņēma lēmumu – spēlei tiek pielaisti visi vakcinētie vai kuru ķermenī pēc pārslimošanas ir pietiekami augsts imunitātes līmenis.

Ņemot vērā prasības, spēlei netika pielaisti seši hokejisti, kuri nav vakcinēti vai kuriem ķermenī nebija pietiekami daudz antivielu. Starp spēlei nepielaistajiem bija arī divi vārtsargi – Artūrs Ahtjamovs un Šamiļs Vaļiuļins. Tādējādi "Ak Bars" draudēja arī tehniskais zaudējums, jo KHL nolikums paredz, ka spēlei obligāti ir jāpiesaka divi vārtsargi.

"Ak Bars" neilgi pirms spēles rada risinājumu, kā otro vārtsargu piesakot 18 gadus veco uzbrucēju Dmitriju Kateļevski. Kazaņas komandas pamatvārtsargs šajā spēlē būs Igors Bobkovs, kurš sargājis Kazaņas komandas vārtus piecās no 11 spēlēm.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!