Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" piektdien "Arēnā Rīga" neguva nevienus vārtus un piekāpās Jāņa Jaka pārstāvētājai "Soči" vienībai.

"Dinamieši" viesiem zaudēja ar rezultātu 0:3 (0:1, 0:2, 0:0). Viņu labā vārtus guva Ņikita Zorkins, Kirills Petkovs un Martins Bakošs.

"Soču" komandas vārtos visus 24 mājinieku metienus atvairīja bijušais "dinamietis" Maksims Tretjakovs, kurš otro reizi KHL karjerā aizvadīja "sauso" spēli.

Rīdziniekiem pēc zaudējuma pietuvojušās Rietumu konferences pēdējo divu vietu īpašnieces. "Dinamo" sakrājuši 23 punktus 25 spēlēs, vietu zemāk ir "Soči" ar 22 punktiem 27 spēlēs, bet piektdien punktu guva arī Mika Indraša pārstāvētā "Vitjazj" komanda, kas atrodas 12. vietā un sakrājusi 21 punktu 26 spēlēs.

Pirmos vārtus viesi guva jau piektajā minūtē, kad no zilās līnijas izcēlās Zorkins, gūstot pirmos vārtus šosezon. "Dinamieši" arī pāris reizes izkārtoja bīstamus metienus, taču kopumā spēle bija saraustīta, brīžiem arī vienmuļa.

Rīdzinieki braši uzsāka otro periodu, taču drīz vien uz 2+20 minūtēm par nejaušu sitienu tiesnesim tika noraidīts Kārlis Čukste. Pēc divām minūtēm, kuras abas komandas pavadīja četratā, "dinamiešu" uzbrukums noplaka. Turklāt viesi guva divus vārtus 12 sekunžu laikā. Vispirms precīzs bija Kirills Petkovs, bet mirkļus vēlāk Juhana Matsona kļūdu izmantoja Martins Bakošs.

Rīgas komanda otrā perioda otrajā pusē neizmantoja divus vairākumus. Savukārt spēles pēdējās 20 minūtes "Soči" aizvadīja pietiekami disciplinēti, lai nepieļautu pat vienu precīzu raidījumu laukuma saimnieku izpildījumā.

Rīgas komanda bija piecas reizes pēc kārtas guvusi četrus vārtus mājās aizvadītos mačos. Vienībai būs iespēja reabilitēties svētdien, kad Rīgā tiks uzņemta Helsinku "Jokerit" komanda.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!