Kontinentālā hokeja līga (KHL) lēmusi pārcelt janvāra vidū plānoto KHL Zvaigžņu spēli uz 2023. gadu, tādējādi savu debiju starp KHL zvaigznēm nepiedzīvos "Soči" latviešu aizsargs Jānis Jaks.

KHL paziņojumā norāda, ka gaidāmās Pekinas olimpiskās spēles un Covid-19 kārtējais vilnis apdraud KHL Zvaigžņu spēles normālu norisi. Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju, KHL būtu grūti noorganizēt visu hokejistu drošu ierašanos uz Čeļabinskā plānoto spēli, kā arī tiek riskēts ar daudzu valstu hokejistiem, kuriem plānots spēlēt Pekinā.

KHL Zvaigžņu spēlei Čeļabinskā bija jānotiek no 8. līdz 16.janvārim. KHL un Čeļabinskas pilsētas vadība kopējās sarunās vienojušies, ka pilsēta KHL zvaigznes uzņems 2023. gadā, bet spēles datums tiks paziņots vēlāk.

KHL Zvaigžņu spēles ietvaros Čeļabinskā bija paredzēta četru komandu sacensība - Krievijas, Ziemeļamerikas (ASV un Kanādas), Skandināvijas (Zviedrijas, Somijas un Dānijas) un Eirāzijas (pārējās valstis) komandas. Visu komandu sastāvi tika noteikti trīs kārtās – līdzjutēju balsojumā, mediju aptaujā un pēc KHL izvēles.

Līdzjutēju balsojumā Eirāzijas komandā tika iebalsots Jaks, kurš būtu vienīgais Latvijas pārstāvis Zvaigžņu spēlē. Līdzjutēju balsojumā un pēc tam notikušajā mediju izvēlē neviens no Latvijas vai Rīgas "Dinamo" hokejistiem netika izvēlēts, bet KHL izvēlē Eirāzijas komandā iekļauts čehs Lukašs Radils.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!