Foto: F64
"Neatbalstīsim agresiju ne hokeja laukumos, ne dzīvē" – ar šādu paziņojumu sporta draugu kopa "Namejs" un Latviešu leģiona draugu klubs (LLDK) aicinājuši Rīgas "Dinamo" pārvērtēt turpmāko dalību Kontinentālās hokeja līgas (KHL) projektos.

Ņemot vērā Krievijas agresiju Ukrainā, pēdējās dienās strauji izvērtusies diskusija par Rīgas "Dinamo" turpmāko dalību KHL. Pret komandas startu KHL izteikusies jau Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece, kura rosinās mainīt Sporta likumu.

Tagad savu viedokli pauduši sporta fani, kuri vērsušies ne tikai Rīgas "Dinamo" vadības, bet arī pie Latvijas hokejistiem un tiesnešiem. Šobrīd KHL spēles apkalpo Andris Ansons un Eduards Odiņš.

"Sporta draugu kopa "Namejs", kā viens no "Dinamo Rīga" fanu kluba dibinātājiem 2008. gadā, un LLDK ( Latviešu leģiona draugu klubs ) vēršas pie visiem Latvijas hokejistiem un faniem, tāpat pie visas Latvijas hokeja sabiedrības un Rīgas "Dinamo" vadības. Ņemot vērā šodienas starptautisko saspīlējumu, kurš radies Krievijas agresīvās ārpolitikas rezultātā, uzskatām par pareizu paust savu viedokli, ka jebkāda Latvijas hokejistu, treneru un Latvijas tiesnešu dalība sacensībās, ko organizē Krievijas hokeja federācija (KHL, MHL, VHL līgu ietvaros), ir nepieņemama un nav atbalstāma," teikts paziņojumā. "Mēs esam spiesti ne tikai norobežoties no Rīgas "Dinamo" plānotās dalības KHL projektos, jo hokejs, kā sporta veids, pašlaik Krievijā tiek apzināti izmantots agresorvalsts vadītāju politisko ambīciju apmierināšanai, kas netieši veicina pret Ukrainu izvērsto uzbrukumu. Neatbalstīsim agresiju ne hokeja laukumos ne dzīvē."

"Слава Україні," savu uzsaukumu ukraiņu valodā noslēdz fani.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!