Foto: F64

Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP) rosinās izmaiņas Sporta likumā, lai liegtu Latvijas sportistu dalību citu valstu čempionātos ārpus Eiropas Savienības, vēsta "LSM.lv".

IZM vadītāja jau otrdien sociālajos tīklos izteicās, ka "Dinamo" būtu jāpārstāj spēlēt KHL, bet tagad to apliecinājusi "LSM.lv".

"Tuvākajās dienās noteikti rosināšu noteikt, ka mūsu sportistiem, komandām šajā situācijā jābūt ierobežojumiem startēt citu valstu čempionātos ārpus Eiropas Savienības. Tas ir politisks lēmums, vai mēs gribam, ka mūsu komandas – privātās vai citas – piedalītos. Es nevaru pateikt, vai tā tiešām būs, bet tas, ko es šobrīd redzu kā risinājumu, ir veikt izmaiņas Sporta likumā, nosakot šo ierobežojumu vai pastiprinātu izvērtēšanas kārtību," sacīja ministre.

Muižniece ar šādam iniciatīvām centīsies panākt Rīgas "Dinamo" atteikšanos no spēlēšanas Kontinentālajā hokeja līgā (KHL). Ministre šādu ideju izteikusi, reaģējot uz Krievijas agresiju Ukrainā un ar saistībā ar dažādām sankcijām, kas skar Krieviju.

Tomēr ministres rosinājums varētu radīt problēmas individuālo sporta veidu pārstāvjiem, kuri nereti piedalās citu valstu atklātajos čempionātos, lai sacenstos ar spēcīgākiem konkurentiem.

Ministre iepriekš sociālajos tīklos ierakstīja, ka "šis "stāsts" par dalību "Krievijas atklātajā čempionātā" jābeidz pavisam."

Jautājumu par kluba nākotni "Dinamo" vienības padomes priekšsēdētājam Jurim Savickim otrdien uzdeva Latvijas Radio. Savickis par to izteicās nekonkrēti. "Es pagaidām to nekomentēšu," atbildēja Savickis. "Paskatīsimies, kas notiek. Notiks padomes sēde, un tad jau redzēsim."

Kluba vadītājam arī taujāts par notikumiem Ukrainā un Helsinku "Jokerit" fanu kluba izteikto prasību komandai izstāties no KHL čempionāta. Savickis atbildējis, ka viņš nevēlas par šo tēmu sniegt komentāru, un tūlīt pēc tam pārtraucis telefonsarunu, sociālajā vietnē "Twitter" raksta Latvijas Radio žurnālists Mārtiņš Kļavenieks.

Ziņots, ka Helinsku "Jokerit" fanu kluba "Eteläpääty ry" valde pieprasījusi tūlītēju komandas izstāšanos no KHL čempionāta, uzsverot, ka kluba turpmākā dalība šajā turnīrā radīs klubam neizmērojamu postu.

Helsinku komandai 1. martā jāsāk dalība KHL čempionāta izslēgšanas spēļu turnīrā, savukārt Rīgas "Dinamo" komandai sezona noslēgusies pēdējā, 12. vietā Rietumu konferencē.

"Dinamo" komanda tika atjaunota pirms 2008./2009. gada sezonas, un KHL čempionātā piedalījusies jau 14 sezonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!