Foto: F64
Rīgā, 11.novembra krastmalā, svētdienas rītā pulcējās vairāki tūkstoši riteņbraucēju, lai piedalītos gadskārtējā Rīgas velomaratonā, novēroja aģentūra BNS.

"Tele2" valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs savā uzrunā atklāja, ka šogad velomaratonā piedalīsies teju par 1000 dalībniekiem vairāk nekā pērn.

Startam Rīgas velomaratonā dienu pirms sacensībām bija pieteikušies gandrīz 3500 dalībnieki, taču par dalībnieku var kļūt arī sacensību dienā.

Velomaratona raibo dalībnieku pūli, kā ierasts, veido gan rūdīti sportisti, gan ģimenes ar bērniem, sirmgalvji, dāmas ar pilsētas riteņiem un groziņiem, kas izvēlējušies katrs saviem spēkiem atbilstošu distanci, novēroja aģentūra BNS.

Jau vēstīts, ka Rīgas centrā - 11.novembra krastmalā - svētdien tiek dots starts "Tele2" Rīgas velomaratonam, kas ir viens no lielākajiem riteņbraukšanas pasākumiem Latvijā.

Sacensības sākās jau plkst.10, kad 180 kilometru distancē devās Rīgas "Grand Prix" sacensību dalībnieki - 15 komandu riteņbraucēji, sacenšoties Starptautiskās riteņbraukšanas federācijas (UCI) sacensībās. Sportisti devušies distancē, kas vedīs līdz Siguldai, bet finišēs turpat, kur tiks dots starts.

Piecas minūtēs vēlāk startēja "Credit 24" sporta distances brauciens, kura dalībniekiem vajadzēs mērot 80 kilometrus, bet vēl pēc piecām minūtēm starts tika dots Tautas distances riteņbraucējiem 32 kilometru distancē. Savukārt pēcpusdienā plkst.14.30 startēs Ģimeņu distances dalībnieki 16 kilometru braucienā.

Visas dienas garumā 11. novembra krastmalā notiek dažādi ar riteņbraukšanu saistīti pasākumi, kā arī kultūras programma.

Pirmo reizi velomaratona ietvaros notiks īpašs Parādes brauciens, kura starts būs plkst. 14.30 vienlaikus ar Ģimeņu braucienu, kurā oriģinālos velotērpos pedāļus mīs sabiedrībā pazīstami ļaudis, un dalībnieki dosies distancē ar unikāliem un neparastiem braucamrīkiem.

Pirmais Rīgas velomaratons notika 1983.gadā, bet Igo Japiņa sporta aģentūra to rīko kopš 2002.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!