Foto: DELFI
Šajā nedēļas nogalē 3. un 4. augustā otrajā Latvijas čempionātā 3x3 basketbolā līdzdalībai PRO grupas turnīrā pieteikušies pērnā gada čempioni BK "Jelgava", kā arī vēl viena LBL dalībniece – BK "Jēkabpils". PRO grupā komandas cīnīsies par apmaksātu braucienu uz FIBA "WorldTour" posmu Prāgā (Čehijā) un "EuroTour" finālposmu, kas notiks Budapeštā.

Dalībnieku reģistrācija turpināsies līdz 31. jūlijam portālos draugiem.lv un DELFI.

Pērn tieši jelgavnieki – Lauris Mizis, Sandis Silavs, Edgars Krūmiņš, Kristaps Kanbergs – izcīnīja uzvaru 3x3 čempionātā Rīgā, nopelnot iespēju pārstāvēt Latviju pasaules čempionātā.

Salīdzinājumā ar 2012.gadu, "Jelgavas" sastāvs ir kardināli mainījies. Ierindā palicis vien Kanbergs, bet klāt nākuši Gatis Justovičs, Artūrs Dušelis un Artūrs Bricis – spēlētāji ar pieredzi Aldaris Latvijas Basketbola līgas 1. divīzijā.

201 cm garais uzbrucējs Artūrs Dušelis pagājušajā sezonā BK "Jelgava" sastāvā LBL1 izgāja laukumā 34 spēlēs, vidēji laukumā pavadot nepilnas 20 minūtes un palīdzot savai komandai ar 8,8 punktiem, 3,5 atlēkušajām bumbām un 1,1 rezultatīvu piespēli. Gatis Justovičs (184cm) jelgavnieku rindās 33 mačos (vidēji nepilnas 19 minūtes ik spēlē) caurmērā guva 4,3 punktus un 2,8 reizes rezultatīvi asistēja partneriem.

Kristaps Kanbergs bija viens no BK "Jelgava" pamatspēkiem un 14. rezultatīvākais basketbolists LBL turnīrā (13,2 punkti). Vidēji laukumā esot 26 minūtes, 190 cm garais aizsargs savai komandai palīdzēja ar trim rezultatīvām piespēlēm un 1,7 pārķertām bumbām.

Artūrs Bricis pagājušo sezonu spēlēja "Liepāja/Triobet" sastāvā, ik spēlē atzīmējoties 9,3 punktiem, 3,7 atlēkušajām bumbām un skaistiem bumbas triecieniem grozā no augšas.

Pirmo reizi 3x3 Latvijas čempionātā savu komandu sacensībām pieteicis basketbola klubs "Jēkabpils". Nedēļas nogalē Latvijas čempionāta piektās vietas ieguvējus pārstāvēs Matīss Čaupjonoks (1995. dzimšanas gads), Edijs Stiebriņš (1996.), Artis Arnītis (1996.) un Edgars Leja (1992.), kurš nesen kā pagarināja darba attiecības ar klubu.

Leja ir vienīgais ar pieredzi LBL (20 mačos vidēji sešās minūtēs gūti 1,6 punkti), bet pārējie jēkabpilieši savu meistarību slīpējuši Jaunatnes līgas turnīrā. Artis Arnītis savulaik spēlējis Latvijas kadetu izlasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!