Foto: Publicitātes foto

'Vivus.lv' MTB maratona seriāla ceturtajā, Talsu posmā, ar jaunumiem bagātajā 56 kilometru garajā distancē tikai pašā finišā, Kamparkalna nogāzēs, tika noskaidrots posma uzvarētāja vārds, informē sacensību rīkotāji.

Ar lielu interesi tika gaidīts TREK 56 km maratona distances starts, lai noskaidrotu, vai Latvijas čempionam slēpošanā un tā brīža "Vivus.lv" MTB maratona līderim Oskaram Muižniekam ("Sportlife Cycling Team") izdosies saglabāt kopvērtējuma pārsvaru. Oskars saviem līdzjutējiem nelika vilties un tieši Kamparkalna nogāzēs izdarīja izšķirošo izrāvienu, par 13 sekundēm finišā apsteidzot savu bijušo komandas biedru, tagad ZZK komandu pārstāvošo Ivaru Prokofjevu. Trešais finišēja Dimitrijs Sorokins ("Team Rietumu - Delfin").

Oskars Muižnieks "ievāca" arī bagātīgu līdera kreklu ražu - viņš ne tikai saglabāja LMT Līdera kreklu, bet papildus saņēma arī "Dateks" Kalnu karaļa kreklu.

Sievietēm TREK 56 km maratona distancē uzvaru izcīnīja Katrīna Jaunslaviete ("eBike Machine"). Otrajā vietā finišēja Igaunijas riteņbraukšanas "uzlecošā zvaigzne" Mari-Līsa Mittusa ("Haanja Rattaklubi"), aiz sevis atstājot Leldi Ardavu ("Team Rietumu - Delfin"), kura arī pēc šī posma saglabā "Radisson Blu" Līderes kreklu.

Interesantas cīņas turpinājās tradicionāli populārajā Latvijas Valsts Mežu pusmaratonā, kur 28 km distancē uzvarētāja laurus plūca Toms Knostenbergs ("Sportlife Cycling Team"). Otro un trešo vietu izcīnīja talsenieki Ivo Irbe ("Volvo Mūsa Motors") un Matīss Bērziņš ("Grandios").

Ātrākā no dāmām pusmaratona distancē bija Ieva Strēle, otrā - Oskara Muižnieka mamma Anita Muižniece (abas - "Sportlife Cycling Team"), bet trešo vietu izcīnīja Aiga Paegle ("A2/Dema").
 
"Sportlife Cycling Team" ar uzvaru komandu vērtējumā pieteikuši nopietnas pretenzijas uz sezonas kopvērtējuma galveno balvu - ceļojumu ar "Tallink" uz Stokholmu. Otrie Talsu posmā – "MySport Veikals", bet trešie – "Volkswagen/Veloprofs.lv".

"Vivus.lv" MTB Maratona nākamais posms notiks 12. jūlijā Smiltenē, Tepera autotrasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!