Foto: AFP/Scanpix
Somijas hokejistu triumfu pasaules čempionātā un zelta medaļu izcīnīšanu desmitiem tūkstoši hokeja fanu Helsinku ielās svinēja līdz rītam.

Dažāda vecuma ļaudis Helsinku centru svētdien vakarā piepildīja uzreiz pēc finālspēles pārraides no Bratislavas, kur Somijas izlase pasaules čempionāta finālā ar 6:1 uzvarēja zviedrus. Somijas hokeja līdzjušanas veterāni uzskata, ka tik vērienīgas svinēšanas valstī nav bijis vismaz 30 gadu.


Pēc policijas aplēsēm, Esplanādes parkā un pilsētas galvenajā laukumā ar valsts karogiem rokās bija sanākuši vairāki desmiti tūkstoši cilvēku. Līksmojošie fani gavilēja un dziedāja, šāva raķetes un dažādi izpauda savu prieku. Somijas izlases kreklā ietērpa pat nimfu Helsinku centra strūklakā. Teju līdz pat rītam Helsinku ielās, skaļi signalizēdamas, brauca daudzas mašīnas, no kurām plīvoja valsts karogi. Svinības notika arī citās Somijas pilsētās.

Somijā hokeja valstsvienībai gatavo svinīgu uzņemšanu, kad komanda no Slovākijas ar zelta medaļām atgriezīsies mājās. Pirmdien pēcpusdienā daudzi sajūsminātie atbalstītāji dosies un Helsinku Vantas lidostu, lai suminātu čempionus, kuri ieradīsies ar reisu no Bratislavas. Vakarā Helsinku centrā paredzētas grandiozas svinības un valstsvienības godināšana.

Jau ziņots, ka pasaules čempionu zeltu Somija izcīnīja pēc 16 gadu pārtraukuma, turklāt finālā pārliecinoši ar 6:1 pieveica principiālos konkurentus zviedrus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!