Foto: DELFI
Valdība otrdien atlika lēmumu par 50 000 latu piešķiršanu Latvijas Basketbola savienībai (LBS) , lai tā varētu segt izmaksu pārtēriņu par 2011.gada Pasaules čempionāta basketbolā U-19 jauniešiem sarīkošanu.

Valdība jautājumu atlika, jo Ministru kabineta ieskatā vispirms jālūdz, lai nepieciešamos līdzekļus piešķir Rīgas dome, kas sākumā bija solījusi čempionātam piešķirt tikpat, cik valsts, bet vēlāk atvēlējusi krietni mazāk. LBS prezidents Valdis Voins valdības sēdē sacīja, ka sākotnēji Rīgas dome solījusi čempionāta organizēšanai dot tikpat daudz naudas, cik atvēlēs valsts. Taču vēlāk, lai gan valsts šim mērķim piešķīra 155 000 latu, Rīgas dome noteikusi, ka pašvaldība var čempionātam atvēlēt 100 000 latu un ne vairāk.

Galu galā čempionāta organizētāji nav spējuši iekļauties samazinātajā pasākuma budžetā. Valdībā iesniegtajos dokumentos skaidrots, ka organizētāji gan centušies ierobežot tēriņus, tomēr nav izdevies iekļauties noteiktajos rāmjos, tāpēc rīkotāji nav spējuši pilnībā norēķināties ar atsevišķiem sadarbības partneriem. Kreditoru vidū ir gan viesnīcas un ēdināšanas pakalpojumu sniedzēji, gan arī sporta bāzu apsaimniekotāji un apsardzes kompānijas.

Lai netiktu apdraudēta čempionāta norise, LBS vairākkārt esot veikusi izmaiņas čempionāta budžetā, samazinot visas iespējamās izdevumu pozīcijas un izmantojot visas iespējamās atkāpes no FIBA noteiktajām prasībām, tomēr čempionāta budžeta ieņēmumus ar izdevumiem sabalansēt neizdevās. Arī IZM budžetā nepieciešamos 50 000 latu nav iespējams atrast.

Lai arī izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks (ZZS) valdības sēdē sacīja, ka Izglītības un zinātnes ministrija iepriekš jau ir aicinājusi Rīgas domi nodrošināt trūkstošos 50 000 latus, premjers Valdis Dombrovskis (V) rosināja vēlreiz izteikt šādu aicinājumu - šoreiz valdības vārdā.

Valdība pie šī jautājuma atgriezīsies pēc nedēļas, kad būs sagaidīta Rīgas domes atbilde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!