Foto: DELFI.lt
Krievijas basketbola izlase, pateicoties kapteiņa Sergeja Moņas metienam pēdējā sekundē, ar uzvaru pabeidza Eiropas čempionāta otro posmu un tādējādi izvairījās no tikšanās ceturtdaļfinālā ar mājinieci Lietuvas izlasi.

"Eurobasket 2011" F grupas pēdējā spēlē dramatiskā cīņā Krievija ar 63:61 (19:20, 18:14, 14:15, 12:12) pieveica Maķedoniju, turpinot savu uzvaru gājienu Lietuvā. Krievijas izlase ir vienīgā, kas Eiropas čempionātā vēl nav piedzīvojusi zaudējuma rūgtumu.

Tagad ceturtdaļfinālā Krievija tiksies ar Serbiju, bet Maķedoniju gaida cīņa ar lietuviešiem.

Krievijas izlase pēdējā ceturtdaļā panāca 58:51, taču vairāk nekā divas minūtes nespēja gūt nevienu punktu, ko izmantoja Maķedonija, saasinot cīņu. Pēdējā minūtē Maķedonija arī izvirzījās vadībā ar 61:60, bet tad komandas apmainījās ar nesekmīgiem uzbrukumiem.

Krievijas izlasei pēdējam uzbrukumam atlika 4,2 sekundes. Maķedonija izmantoja to, ka nebija "piezīmju norma" un pārkāpa noteikumus. Palika vēl 2,8 sekundes, Krievija neveiksmīgi izmeta autu, taču bumba palika krieviem. Nākamajā bumbas ievadīšanā spēlē piespēli saņēma Moņa, kurš ar fantastisku metienu izrāva uzvaru Krievijai.

Moņa ar metienu pēdējās sekundēs Krievijai izrāva uzvaru arī priekšsacīkšu pēdējā spēlē pret Slovēniju. Toreiz Moņam tas bija vienīgais precīzais metiens no spēles.

Krievijas labā 14 punktus guva Aleksejs Šveds, bet 11 punktus – Vitālijs Fridzons. Zaudētājiem 16 punktus guva Bo Makalebs, bet Pero Antičs guva 15 punktus un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!