Foto: DELFI.lt
Par 2011.gada Eiropas vīriešu basketbola čempionāta pusfināla ceturto dalībnieci ceturtdien kļuva 2007.gada čempione Krievijas izlase.

"Eurobasket 2011" ceturtdaļfināla pēdējā spēlē Krievija ar 77:67 (16:12, 18:15, 20:21, 23:19) pieveica Serbiju, turpinot savu uzvaru gājienu Lietuvā. Krievija ir vienīgā komanda, kas "Eurobasket 2011" vēl nav piedzīvojusi zaudējuma rūgtumu.

Tagad pusfinālā Krievija tiksies ar Franciju, bet Serbija cīņā par 5.-8.vietu un ceļazīmi uz Londonas olimpisko spēļu kvalifikāciju tiksies ar Grieķiju.


Tikai pirmajās divās minūtēs Serbija bija vadībā, bet visu pārējo laiku pārsvars bija Krievijas basketbolistiem. Lai gan spēles laikā vairākas reizes Krievijas pārsvars sasniedza desmit punktu robežu, pēdējās minūtēs Krievija nevarēja justies droši. Pēc iegūtā desmit punktu pārsvara 64:54 Krievija pieļāva vairākas kļūdas, ko izmantoja Serbija, pusminūtē samazinot starpību līdz 59:64. Serbijas basketbolisti saasināt spēli centās ar trīspunktu metieniem, taču tie nebija precīzi. Svītru serbu cerībām pārvilka Sergejs Moņa, kurš 24 sekundes pirms beigām guva trīs punktus – 77:67.

Krievijas rindās labākais bija Andrejs Kiriļenko – krievu basketbola zvaigzne guva 14 punktus (vienīgais realizēja soda metienus Krievijas sastāvā!), izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, izdarīja sešas rezultatīvas piespēles, pārtvēra četras piespēles un bloķēja divus metienus. Serbiem 20 punktus guva Milošs Teodosičs, bet 13 punktus – Nenads Krstičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!