Foto: LHF

Latvijas hokeja izlase divās pārbaudes spēlēs pēc kārtas nav spējusi gūt vārtus, un galvenais treneris Harijs Vītoliņš neslēpj, ka viņu tas nedaudz satrauc, viņš sacīja preses konferencē pēc zaudējuma Norvēģijai.

Latvijas hokejisti piektdien pārbaudes spēlē "Arēnā Rīga" ar rezultātu 0:1 pagarinājumā piekāpās Norvēģijai. "Sausā" Latvija zaudēja arī pagājušajā nedēļā izbraukumā pret Šveici.

"Divas spēles bez gūtajiem vārtiem, protams, nedaudz uztrauc. Kaut kad to izdosies pārvarēt un tas viss aizies. Mēs laikam par maz gribējām gūt vārtus. Mums vajag "netīro" golu," sacīja Vītoliņš. "Mēs varbūt gribējām izspēlēt pārāk skaisti. Palaidām labas izdevības garām, bet jāspēlē vienkāršāk, jo tā reizēm ir labāk. Šī ir laba mācība. Rīt būs video analīze, kur skatīsimies, kas izdevās un kas neizdevās. Bija arī labi momenti. Gatavošanās posms joprojām turpinās."

Latvijas hokejisti pirmajā trešdaļā spēja izdarīt tikai divus metienus pa vārtiem un lielāko daļu laika darbojās no aizsardzības.

"Mēs bijām pārāk emocionāli, pārāk "uzskrūvēti". Puišiem emocionālais stāvoklis bija augšā. Pretinieks jau arī mūs mazliet provocēja, norvēģi vienmēr spēlē spēka spēli. Tiklīdz mēs sākām spēlēt kompaktāk, mums radās momenti," teica Vītoliņš.

Latvijas izlases galvenais treneris maču raksturoja kā saraustītu, bet tam arī esot jāiziet cauri. "Bez gūtajiem vārtiem ir grūti vinnēt spēles. Es ticu, ka mūs vēl gaida uzvaras," viņš piebilda.

Sestdien Latvijas un Norvēģijas izlases spēkosies vēlreiz, un šajā mačā Latvijas sastāvs būs tuvu optimālajam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!