Foto: F64

Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš pēc svētdienas spēles pret Franciju iegājis pasaules hokeja čempionātu vēsturē – latviešu uzbrucējam ir visvairāk pagarinājumos gūto vārtu šajā Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) turnīrā.

"Ne Jāgrs. Ne Krosbijs. Ne Forsbergs vai Selenē. Neviens IIHF vīriešu pasaules čempionāta vēsturē pagarinājumā nav guvis vairāk vārtu kā Latvijas izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš," uzskaitot vairākas hokeja leģendas, kuras šajā rādītājā apsteidzis mūsu spēlētājs, raksta IIHF.

Daugaviņš pasaules čempionātu pagarinājumos vārtus guvis četras reizes – divreiz 2015. gada pasaules čempionātā pret Šveici un Austriju, un vēl divas reizes šogad, atnesot Latvijas izlasei uzvaras pret Polijas un Francijas vienībām.

Starptautiskā hokeja federācija arī atzīmē, ka Latvija kopš atgriešanās pasaules meistarsacīkstēs kopā guvusi astoņus vārtus papildlaikā. Tātad Daugaviņš ir guvis pusi no tiem. "Sauciet viņu par Misteru Pagarinājumu," raksta IIHF.

Vienīgie spēlētāji ar vairākiem goliem pagarinājumā vīriešu pasaules čempionātā ir Peters Regins no Dānijas; vēl viens latvietis Rūdolfs Balcers; un soms Sakari Maninens, kuriem visiem ir divi vārtu guvumi papildlaikā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!