Foto: EPA/Scanpix/LETA

Aizvadītajā nedēļas nogalē Lielbritānijas hokejisti pasaules hokeja čempionātā spēkojās ar Kanādas izlasi. Briti šajā mačā piekāpās ar rezultātu 2:4, taču kopumā rādīja kvalitatīvu sniegumu pret hokeja dzimtenes pārstāvjiem.

Lielbritānijas komanda šajā spēlē pat izvirzījās vadībā ar rezultātu 1:0. Tiesa, minimālais pārsvars britiem piederēja vien dažas sekundes, jo nepilnu minūti vēlāk kanādieši rezultātu izlīdzināja.

Par vienu no amizantākajām epizodēm šajā spēlē kļuva tiesneša pārteikšanās pēc vārtu guvuma atkārtojuma noskatīšanās.

Pirmajā periodā briti guva vārtus, taču tiesneši uzreiz paziņoja, ka gols netiks ieskaitīts neatļautas kanādiešu vārtsarga traucēšanas dēļ. Lielbritānija pieprasīja trenera izaicinājumu, uzskatot, ka vārti būtu jāieskaita. Pēc atkārtojuma noskatīšanās tiesneši savu lēmumu nemainīja.

Paziņojot par šo lēmumu, spēles tiesnesis pārteicās – viņš pateica, ka sākotnējais lēmums joprojām ir spēkā un ka vārti ir ieskaitīti. Tas izsauca gaviles tajās tribīņu daļās, kurās pulcējās britu atbalstītāji. Sapratis savu kļūdu tiesnesis nekavējoties atvainojās, un precizēja, ka vārti nav ieskaitīti – proti, spēkā joprojām ir sākotnējais lēmums.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!