Foto: IIHF

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Kristers Gudļevskis priecājās, ka komanda spēj atrast veidus, kā izcīnīt uzvaras, neraugoties uz to, ka spēle īsti nevedas, viņš atzina intervijā Latvijas Televīzijai (LTV) pēc panākuma pār Kazahstānu.

Jau vēstīts, ka Gudļevskis atvairīja visus 22 metienus un palīdzēja Latvijas izlasei ar rezultātu 2:0 pārspēt Kazahstānu. Latvijai šī bija trešā uzvara pēc kārtas un pirmā uzvara pamatlaikā šajā turnīrā.

"Šis ir labs atvieglojums, jo spēle mums šajā turnīrā nevedās tā, kā gribētos. Labi, ka atrodam veidus, kā tās spēles uzvarēt," pēc mača LTV stāstīja Gudļevskis. "Man jau ir kaut kāda pieredze, čaļi arī nobloķēja metienus, kad vajadzēja. Fakts, ka viņi ar mani vārtos jūtas droši, ļoti daudz pasaka."

Latvijas izlases uzbrucējs Roberts Bukarts, kurš izcēlās ar pirmo vārtu guvumu, slavēja Gudļevski: "Gudis visu spēli nostāvēja lieliski un noturēja mūs spēlē. Tagad ar pārliecību ejam tālāk."

Pats Gudļevskis, kurš aizvadīja pirmo spēli pasaules čempionātā kopš 2019. gada, uzskata, ka viņa svarīgākais "seivs" bija pie vai nu pie rezultāta 0:0 vai pie 1:0, jo tie ir svarīgi brīži, kad jāpanāk lūzums mačā.

"Kazahstānai ir meistarīgi hokejisti, kuriem patīk izspēles. Ja mēs pret viņiem spēlētu izteiktu aizsardzības hokeju, tad dabūtu vēl vairāk pretuzbrukumu. Galvenais, ka dabūjām trīs punktus un turpinām turnīru," vārtsargs turpināja. "Man ir ļoti personiskas sajūtas, kad spēlēju savu fanu priekšā. Tagad jāizbauda šis vakars un jāsagatavojas nākamajai spēlei."

Latvijas hokejisti trešdien, 15. maijā, pasaules čempionātu turpinās ar maču pret Vāciju.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!