Foto: IIHF

Lielbritānijas vīriešu hokeja izlase otrdien Čehijā svinēja uzvaru pasaules čempionāta spēlē un atvadījās no elites divīzijas

A grupas spēlē Prāgā Lielbritānija ar 4:2 (0:0, 1:1, 3:1) pieveica Austriju. Pirms šīs spēles austriešiem bija izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā. Viņiem vajadzēja izcīnīt trīs punktus pret britiem, bet tad bija jācer uz Somijas zaudējumu pamatlaikā Šveicei.

Rezultātu 23.minūtē vairākumā ar metienu no zonas vidus atklāja austrietis Klemenss Untervēgers, kura spēcīgi raidītā ripa pēc atsišanās pret britu vārtsarga Bens Baunsa nūju ielidoja vārtu kreisajā stūrī - 1:0 Austrijas labā.

28.minūtē pēc iemetiena ar spēcīgu metienu no zilās līnijas ripu vārtu labajā augšējā stūrī trāpīja Bens O'Konors, panākot 1:1.

Lielbritānija pirmoreiz spēlē izvirzījās vadībā pēc trešajā trešdaļā spēlētas minūtes un 59 sekundēm, kad vairākumā ripa pēc rikošeta vārtu priekšā atlēca pie Breta Perlini, kurš to raidīja pustukšā vārtu stūrī, panākot 2:1.

51.minūtē 3:1 panāca Evans Mozijs, raidot pustukšā vārtu stūrī pie viņa atlēkušo ripu.

Uzvaru briti atvadās no elites divīzijas nodrošināja 56.minūtē, kad Austrija pirms iemetiena Lielbritānijas zonā nomainīja vārtsargu pret laukuma spēlētāju. No savas zonas ripu vārtos raidīja Roberts Dauds.

45 sekundes pirms spēles beigām pēc Lukasa Hauduma diagonālas piespēles Mario Hūberam atlika trāpīt pustukšos vārtos - 4:2 Lielbritānijas labā.

Pa diviem (1+1) rezultativitātes punktiem uzvarētājiem sakrāja Perlini, Dauds un O'Konors, bet vārtos Baunss atvairīja 26 metienus.

Austrijas izlasē divas rezultatīvas piespēles Dominika Cvergera un Hauduma kontā, bet vārtos Davids Kikerts atvairīja 28 no 31 metiena.

A apakšgrupā pēc sešām spēlēm Kanādai ir 17, Čehijai - 15, Šveicei - 14 un Somijai - desmit punkti, visām nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā. Septiņus punktus septiņās cīņās ir nopelnījusi Austrija, pa sešiem ir Norvēģijai un Dānijai, bet Lielbritānija ar trim punktiem ieņēma pēdējo vietu un pametīs elites divīziju.

Paralēlajā spēlē Vācija B grupā Ostravā ar rezultātu 6:3 (1:1, 3:2, 2:0) pārspēja Franciju.

Septītajā minūtē rezultātu pretuzbrukumā atklāja Francija, pēc Žistēna Adamo piespēles no labā iemetiena apļa ripu vārtu labajā augšējā stūrī raidot Valentēnam Klero - 1:0 Francijas labā.

56 sekundes pirms pārtraukuma vācieši rezultātu izlīdzināja. Dominiks Kahuns, atrodoties pretī vārtiem, negaidītu piespēlēja pie labā vārtu staba esošajam Markam Mihaelim, kuram no tuva attāluma atlika trāpīt pustukšā vārtu stūrī - 1:1.

Pēc otrajā periodā spēlētām 69 sekundēm Franciju otro reizi spēlē vadībā izvirzīja Antonī Rešs - 2:1 Francijas labā, taču 26.minūtē Vācijas uzbrukumā trijiem pret vienu aizsargu ar atkārtotu metienu Kentēnu Papijonu pārspēja Lukass Kelble - 2:2.

Tikai 22 sekundes francūžiem bija vajadzīgas, lai trešo reizi izvirzītos vadībā. Pēc Tima Bozona tālas piespēles pa gaisu vienatnē ar Vācijas vārtsargu Filipu Grūbaueru izslidoja Saša Treijs, ar nūjas neērto pusi raidot ripu vārtu labajā stūrī - 3:2 Francijas labā.

29.minūtes beigās Vācijas hokejists Jons Peterka pretuzbrukumā ar metienu no zonas kreisās puses vārtu kreisajā guva vārtus, taču pēc Francijas izlases pieprasītā video atkārtojuma noskatīšanās tika konstatēts zonas pārkāpums, vadību saglabājot Francijai. Mirkli iepriekš ripa bija trāpījusi pa Vācijas vārtu stabu.

32.minūtē 22 sekunžu laikā Vācija izvirzījās vadībā, vārtus gūstot Vojceham Stahovjakam un Maksimiliānam Kastneram - 4:3 Vācijas labā.

Vācijas izlases uzvaru lielā mērā noteica tas, ka vācieši pirmie tika pie ripas Francijas vārtu priekšā, raidot ripas vārtos no tuva attāluma. Tā tika gūti vārti arī 36.minūtē, izceļoties Leo Pfēderlam, taču jau otro reizi spēlē pēc Francijas izlases pieprasītā videoatkārtojuma vārtu guvums tika atcelts.

Pēc trešajā trešdaļā spēlētām 79 sekundēm savus otros vārtus mačā guva Stahovjaks, panākot 5:3, bet 45.minūtē vairākumā 6:3 panāca Lukass Reihels.

Pēc sesto vārtu zaudējuma Francijas izlases vārtos Papijona vietā stājās Žiljēns Žunka, un rezultāts vairs nemainījās.

B apakšgrupā Zviedrijai sešās spēlēs ir 18 punkti, Vācijai septiņos mačos ir 15 punkti, bet ASV sešās spēlēs ir sakrājusi 13 punktus, visām nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā. Sešās cīņās Slovākijai ir 12 punkti, bet Latvijai - deviņi punkti. Kazahstāna septiņās cīņās ir sakrājusi sešus punktus, Francija - četrus, bet Polija - vienu punktu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!