Foto: IIHF

Latvijas hokeja izlases uzbrucējam Rodrigo Ābolam pēc pasaules čempionāta pēdējās spēles bija skāba pēcgarša, jo visa turnīra laikā tā arī neizdevās komandai apliecināt savu patieso potenciālu, viņš sacīja intervijā Latvijas Televīzijai (LTV) pēc zaudējuma ASV.

Jau vēstīts, ka Latvijas hokeja izlase otrdien nespēja saglabāt cerības par iekļūšanu ceturtdaļfinālā, grupu turnīra pēdējā spēlē ar rezultātu 3:6 piekāpjoties ASV valstsvienībai. Līdz ar to pasaules čempionātu Latvija noslēdza devītajā vietā.

"Skāba pēcgarša. Laikam visa turnīra garumā iekšā palika vairāk nekā dabūjām ārā," sarunā ar LTV teica Ābols. "Esmu lepns, ka spējām savākties pēc tām divām spēlēm, ka spējām parādīt, ka esam komanda un esam spējīgi cīnīties kā līdzīgs ar līdzīgu. Lepnums par visiem."

Ābols īpaši uzslavēja Martinu Laviņu, Eduardu Tralmaku un Fēliksu Gavaru, jo viņi katrā nomaiņā "grieza karuseļus un līda zem ādas ASV izlases hokejistiem".

Viņš norādīja, ka Latvijas izlasē katru gadu spēlē tāpēc, ka izjūt patriotismu un mīlestību pret savu valsti, pret savu komandu un pret komandas biedriem.

"Ja veselība atļaus, tad braukšu vienmēr censties un parādīt savu labāko. Mēs izlasē mēģinām sasniegt to rezultātu, bet pretī saņemam tādu mīlestību, kuru nevar izmērot," uzsvēra Rodrigo Ābols.

Kaspars Daugaviņš norādīja, ka šogad komanda pēc neveiksmēm nesabruka un cīnījās līdz pēdējam. "Bija brīži, kad kļūdījāmies par daudz, bet par raksturu nevaru pateikt nevienu sliktu vārdu," norādīja izlases kapteinis.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!